Life

Alec Baldwin, victimă a neglijenței? Răsturnare de situație în cazul vedetei care și-a omorât colega

După ce actorul Alec Baldwin și-a împușcat doi colegi, iar o femeie a decedat, ancheta scoate la iveală amănunte esențiale cu privire la ceea ce i s-a întâmplat vedetei de la Hollywood.
23.10.2021 | 10:45
Alec Baldwin victima a neglijentei Rasturnare de situatie in cazul vedetei care sia omorat colega
Alec Baldwin si-a ucis din greseala o colega de platou Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pe platourile de filmare ale western-ului Rust, actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie și a rănit grav un bărbat după ce o armă de recuzită s-a descărcat. Doar că, pare-se, actorul nu are nicio vină.

Alec Baldwin a ucis o femeie din greșeală

Conform presei americane care citează înregistrările instanței, Alec Baldwin ar fi folosit arma de recuzită cu care și-a ucis colega de platou, o femeie din echipa tehnică a producției, după ce asistentul de regie al filmului Rust i-a înmânat arma cu pricina.

ADVERTISEMENT

Mai mult, așa cum se procedează pe platou, asistentul de regie i-a confirmat lui Alec Baldwin că arma este de recuzită, precizându-i acestuia că este ”cold gun” (pistol rece, termen folosit în aceste cazuri, n. red.), lucru care l-a făcut pe actorul care joacă rolul principal în filmul western filmat în New Mexico să apese, liniștit, pe trăgaci.

”Arma înmânată lui Alec Baldwin era încărcată cu cartușe reale, iar asistentul de regie nu știa acest lucru, descriind-o ca fiind sigură”, susține The New York Times care citează înregistrările instanței.

ADVERTISEMENT

De altfel, acum, ancheta în cazul uciderii directorului de imagine al producției western în care juca Alex Baldwin, Halyna Hutchins, implică cercetarea cu atenție a tuturor întregistrărilor de pe platoul de filmare unde s-a petrecut tragedia, precum și interogarea tuturor martorilor.

De asemenea, costumul purtat de Alec Baldwin în momentul în care a apăsat pe tragaci și care era plin de sânge a fost ridicat pentru a fi folosit ca probă biologică în acest caz, pistolul fiind și el cercetat cu atenție pentru a se stabili cum a ajuns acolo, încărcat cu muniție reală.

ADVERTISEMENT

Ce spune Alex Badwin despre uciderea colegei sale

”Biroul şerifului confirmă că doi oameni au fost împuşcaţi pe platoul filmului Rust. Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, şi Joel Souza, 48 de ani, regizor. Au fost împuşcaţi când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 63 de ani, producător şi actor”, au transmis oamenii legii acum câteva zile.

”Sunt distrus. Nu există cuvinte care să arate cât de mari sunt șocul și tristețea care m-au copleșit după tragicul accident în urmă căruia a murit Halyna Hutchins, soție, mamă și o atât de apreciată colegă. Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și familia sa.

ADVERTISEMENT

Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a transmis Alec Baldwin pe contul de Twitterdupă ce, în ciuda eforturilor medicale, viața femeii nu a mai putut fi salvată.

Alec Baldwin este, momentan, doar cercetat de poliția americană pentru ceea ce s-a întâmplat pe platourile de filmare, el rănindu-l și pe regizorul producției western Joel Souza.

Alec Baldwin era producător al filmului

Alec Bladwin era, pe lângă interpretul rolului principal din Rust, producător al western-ului la care lucra alături de colegii pe care i-a împușcat din greșeală, regizorul Joel Souza și directorul de imagine Halyna Hutchins.

Despre Halyna Hutchins, lumea filmului avea doar cuvinte de laudă, directorul de imagine de la Rust fiind considerată o adevărată stea a filmografiei.

Născută în Urcaina, cu o copilătie petrecută în apropierea bazelor sovietice din zona Arctică, Halyna Hutchins devenise una dintre cele mai apreciate specialiste în ceea ce privește imaginea, felul în care punea în evidență lucrurile cu ajutorul luminii fiind considerat revoluționar.

„Un lucru pe care l-am învățat este că cinematografia nu este ceva pe care îl faci singur. Este un proiect de grup. Trebuie să-ți dezvolți propria viziune, dar cheia unui film de succes este comunicarea cu regizorul și echipa ta”, spunea Halyna Hutchins, citată de RTF.

ADVERTISEMENT