News

Alegeri europarlamentare 2024. Elena Lasconi și Dan Barna, în fruntea listei USR

Biroul Naţional al USR a anunțat, vineri, 15 septembrie, lista de candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024.
15.09.2023 | 21:28
Alegeri europarlamentare 2024 Elena Lasconi si Dan Barna in fruntea listei USR
Alegeri europarlamentare 2024. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alegeri europarlamentare 2024. A fost stabilită lista candidaților USR, vineri, potrivit Biroului Național al formațiunii politice. În fruntea listei se află Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş.

Alegeri europarlamentare 2024. Lista candidaților USR, deschisă de Lasconi și Barna

Candidații se află pe listă la propunerea președintelui USR, Cătălin Drulă. Într-un comunicat de presă transmis vineri, se precizează că e vorba de politicieni cu experiență în administrație, politică externă, dar și fonduri europene.

ADVERTISEMENT

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Iar polul de dreapta din jurul USR va propune o listă comună de candidaţi care să îi reprezinte cu cinste”, a transmis președintele Cătălin Drulă.

43 de candidați sunt incluși, în total, pe lista USR pentru alegerile europarlamentare din 2024. Ea va fi stabilită prin proces electoral intern de către reprezentanții formațiunii politice.

ADVERTISEMENT

Vineri, 15 septembrie, a fost decis calendarul alegerilor interne. Urmează ca lista finală să fie făcută publică, oficial, în cadrul Consiliului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE Europe), desfășurată în luna octombrie, în Capitală.

Cine sunt pricipalii candidați aflați pe lista USR

De asemenea, reprezentanții partidului mai spun că au în vedere „construirea polului de dreapta care va aduna forţele reformiste ca alternativă la corupţia PSD-PNL şi extremismul AUR”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește lista comună a polului de dreapta, pentru alegerile europene, aceasta ar urma să fie finalizată după negocirile cu PMP și Forța Dreptei. Vineri au fost anunțat doar candidații USR.

„Elena Lasconi este primarul municipiului Câmpulung. A reuşit în doar trei ani să dezvolte oraşul cu ajutorul fondurilor europene – peste 400 de milioane de lei. Adică bugetul oraşului pe 40 de ani. Dan Barna este vicepreşedinte ALDE Europe şi fost vicepremier. A contribuit esenţial la elaborarea PNRR. Vlad Voiculescu este fost ministru al Sănătăţii, autorul PNRR pe Sănătate şi cu o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienţilor.

ADVERTISEMENT

Vlad Botoş este unul dintre cei mai influenţi şi activi europarlamentari români. El urmăreşte absorbţia fondurilor europene în calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REG)”, transmite USR cu privire la candidați.

 

ADVERTISEMENT