Sport

Aleksander Ceferin bagă spaima în Barcelona: „Cel mai grav caz de corupție din istorie”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, bagă spaimă în Barcelona, acuzată că ar fi plătit sume de bani către fostul vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor din Spania.
03.04.2023 | 13:10
Aleksander Ceferin baga spaima in Barcelona Cel mai grav caz de coruptie din istorie
Aleksander Ceferin pune presiune pe Barcelona în „cazul Negreira”. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Barcelona este protagonista unui amplu scandal de corupție în Spania. Liderul din La Liga este acuzat că ar fi efectuat în perioada 2001-2018 plăți către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor din Spania. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a confirmat că situația cu care se confruntă Barcelona este una extrem de gravă.

Aleksander Ceferin bagă spaima în Barcelona în „cazul Negreira”: „Cel mai grav din istorie”

UEFA a deschis o anchetă pentru a investiga neregulile care s-au descoperit la Barcelona, iar dacă va ieși vinovată, gruparea de pe Camp Nou riscă să fie exclusă din cupele europene. În apărarea sa, Barcelona a precizat că va cere despăgubiri de 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a vorbit despre cazul în care este implicată Barcelona și nu s-a ferit să recunoască faptul că formația „blaugrana” se confruntă cu una dintre cele mai grave situații din istoria fotbalului.

„M-am informat, iar situația este extrem de gravă. Este atât de gravă încât, în opinia mea, este unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am văzut în fotbal”, a declarat președintele UEFA, într-un interviu pentru presa din Slovenia, citat de Marca.

ADVERTISEMENT

UEFA a deschis o anchetă pentru investigarea Barcelonei

Oficialii Barcelonei au recunoscut plățile efectuate către fostul vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor din Spania, însă au precizat că acestea au fost folosite pentru „rapoarte tehnice referitoare la jucătorii din eșaloanele inferioare din Spania pentru secretariatul tehnic al clubului, dar și cu rapoarte tehnice în legătură cu arbitrajul”, au notat jurnaliștii spanioli.

Aleksander Ceferin a confirmat că UEFA a deschis o anchetă pentru investigarea Barcelonei și a oferit să ofere vreun verdict. „Nu pot comenta direct din două motive. În primul rând, pentru că există o comisie independentă care se ocupă de asta. 

ADVERTISEMENT

Și în al doilea rând pentru că nu am abordat încă problema în detaliu. În Spania, infracțiunea este prescrisă, dar în ceea ce privește UEFA nu este nimic prescris”, a mai spus Aleksander Ceferin.

Barcelona amenință UEFA cu despăgubiri de 100 de milioane de euro

În cazul în care va fi exclusă din cupele europene, Barcelona și-a pregătit o cale de atac. Gruparea de pe Camp Nou are în plan să ceară despăgubiri de 100 de milioane de euro dacă îi va fi interzisă participarea în competițiile europene, precizând faptul că UEFA nu poate lua o asemenea decizie radicală dacă justiția iberică nu se poate pronunța fie la prima, fie la a doua instanță sau dacă echipa „blaugrana” este găsită nevinovată în dosarul legat de corupție.

ADVERTISEMENT

Suma de 100 de milioane de euro reprezintă banii pe care Barcelona i-ar putea pierde dacă va fi exclusă un sezon din Liga Campionilor. Suma pe care Barcelona ar fi plătit-o lui José María Enríquez Negreira se ridică la aproximativ 6,7 milioane de euro.

Prin intermediul firmeil Dasnil 95, José María Enríquez Negreira ar fi primit milioanele de euro de la Barcelona, în timp ce la conducerea clubului „blaugrana” se afla Joan Gaspart (2000-2003), Joan Laporta (2003-2010), Sandro Rosell (2010-2014) și Josep Maria Bartomeu (2014-2020).

ADVERTISEMENT
Tags: