News

Alertă cu bombă la un liceu din Timișoara. Sute de elevi au fost evacuați

Alerta cu bombă de la un liceu din Timișoara s-a dovedit a fi una falsă. Polițiștii și pirotehniștii au făcut verificări amănunțite și au ajuns la această concluzie.
12.01.2022 | 12:33
Alerta cu bomba la un liceu din Timisoara Sute de elevi au fost evacuati
ADVERTISEMENT
12-01-2022
10:33

Alerta cu bombă de la liceul din Timișoara a fost falsă

După ce au evacuat sute de elevi și zeci de cadre didactice, polițiștii Secției 1 Timișoara, împreună cu pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au făcut verificări amănunțite și au constatat că apelul alertei cu bombă a fost unul fals.

Acum se încearcă identificarea persoanei care a făcut o astfel de faptă, transmite presa locală, tion.ro

Alerta cu bombă a fost anunțată la 112, miercuri dimineață, în jurul orei 10:30. Liceul Catolic Gerhardinum din Timișoara este cel vizat de situația de față.

Zona a fost împânzită de autorități, printre care echipa pirotehnică a SRI și luptători antitero.

ADVERTISEMENT

Circulația în zonă a fost blocată

Totodată, în fața Liceului Catolic au ajuns și echipaje medicale și pompierii. Nu se permite circulația pe aria unității de învățământ până ce nu se vor face verificări amănunțite.

Alarma cu bombă prezentă are loc la câteva săptămâni după o alta, din Capitală, de pe data de 29 decembrie 2021. Mall-ul Park Lake a fost evacuat de urgență. Oamenii legii au primit alerta printr-un mail, de la un fost angajat al centrului comercial.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni a fost o alertă cu bombă și în Capitală. S-a dovedit a fi una falsă

În cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că alarma a fost una falsă, iar individul ar fi decurs la acest gest pe motiv de supărare că a fost concediat.

”Poliţia Capitalei a fost sesizată printr-un e-mail cu privire la amplasarea unui dispozitiv exploziv într-un centru comercial din sectorul 3 al Capitalei. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii secţiei arondate care au procedat la evacuarea persoanelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poliţiştii Brigăzii Rutiere sunt în trafic pentru devierea acestuia şi pentru a institui o zonă de siguranţă. În acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului Pirotehnic al IGPR, precum şi specialişti ai SRI, au procedat la verificarea zonelor din interior, pentru a identifica presupusul dispozitiv explozibil.

În paralel, se efectuează verificări de către Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanei care a transmis e-mailul.

ADVERTISEMENT

În funcţie de situaţie, la finalizarea întregii intervenţii vom putea avea o imagine. (…) Aş putea spune că au fost câteva sute de persoane, iar poliţiştii au reuşit să facă faţă şi să le evacueze într-un timp foarte scurt.Până când nu este verificată fiecare încăpere, nu putem încheia activitatea. Specialiştii verifică absolut toate spaţiile”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, la momentul intervenției.

Ulterior, s-a aflat că alerta cu bombă a stat 10 ore necitită în mail-ul poliției: de pe data de 28 decembrie 2021, ora  00.00, până pe 29 decembrie 2021, ora 10.00, când a ajuns la serviciu un om al legii. La ora 00:00, nu se lucra, au clarificat polițiștii.

După ce a observat mail-ul, polițistul de serviciu l-a direcționat către Poliția Capitalei. Reprezentanții de aici au încercat să dea mai întâi de urmele făptașului, având în vedere termenul întârziat al citirii mail-ului, dar și faptul că mall-ul Park Lake era în siguranță.

Cum nu au găsit la timp persoana care a trimis mail-ul, reprezentanții DGPMB au decis evacuarea centrului comercial și trimiterea echipajelor de salvare în zonă.

”Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8 la ora 19:00”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar-șef Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT