News

Alertă de călătorie pentru un important stat UE. Peste 5.000 de trenuri nu vor circula

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru un important stat UE. Luni va avea loc o grevă în transportul feroviar. Peste 5.000 de trenuri sunt anulate.
28.11.2022 | 08:38
Alerta de calatorie pentru un important stat UE Peste 5000 de trenuri nu vor circula
Grevă generală în sectorul feroviar din Austria: 5.000 de trenuri anulate. MAE a emis alertă de călătorie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aproape 50.000 de lucrători feroviari din Austria intră luni, 28 noiembrie, într-o grevă de avertisment de o zi în toată țara.

Grevă generală în sectorul feroviar din Austria: 5.000 de trenuri anulate. MAE a emis alertă de călătorie

În aceste condiții, de la București, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru acest stat. Cel puțin până marți, circa 5.000 de trenuri nu vor circula în Austria.

ADVERTISEMENT

Va fi afectat grav şi traficul feroviar transfrontalier. MAE mai precizează în comunicatul postat pe site-ul oficial că sunt posibile anulări de curse feroviare și marți, 29 noiembrie 2022.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să consulte orarul feroviar din Austria, accesând: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikankuendigung.

ADVERTISEMENT

Numere de telefon la care cetățenii români pot solicita asistență consulară: 0043 1 5032465, 0043 1 5052381, 0043 1 2309510 și 0043 1 5051627.

MAE mai anunță că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de permanență al Secției Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

ADVERTISEMENT

Angajații sectorului feroviar din Austria cer măriri salariale de 400 de euro

Sindicatele din Austria au decis să intre în grevă după ce feroviarii și angajatorii nu au putut ajunge la un acord în cea de-a 5-a sesiune a contractului colectiv de muncă de lungă durată.

Vida, un sindicat care reprezintă lucrătorii în discuțiile cu autoritățile, cere o creștere a salariilor lucrătorilor cu 400 de euro. Autoritățile oferă maxim 200 de euro.

ADVERTISEMENT

Traficul transfrontalier și călătoriile pe timp de noapte vor fi afectate. De asemenea, OBB (sistemul feroviar federal al țării) a avertizat cu privire la ”posibile anulări ale trenurilor” și pentru ziua de marți.

Șeful căilor ferate austriece, Andreas Mattha a declarat pentru DW.com: ”Nu pot înțelege deloc această grevă. Cu o ofertă de 8,44%, (OBB) a făcut cea mai mare ofertă din orice sector”.

Este în mod clar o grevă rău intenționată din partea sindicatului”, a argumentat el, adăugând că OBB va face tot posibilul pentru a relua operațiunile cât mai curând posibil.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii