News

Alertă de radiații la o companie din Buzău. Poliția a intervenit și a restricționat traficul

09.02.2021 | 23:02
Alerta de radiatii la o companie din Buzau Politia a intervenit si a restrictionat traficul
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Buzău au fost mobilizate marți seară la o acțiune mai rar întâlnită. O alertă de radiații gama a fost declanșată în incinta unei societăți de reciclare situată la ieșirea din oraș.

Imediat, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de Poliție care au luat decizia de a restricţiona traficul pe un sector de drum către localitatea Pogonele.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, senzorul de radiaţii din incinta companiei din Buzău ar fi fost activat la intrarea unui TIR care conținea materiale reciclabile.

Radiații la o firmă de reciclare din Buzău. Traficul, restricționat

Echipajele de Poliție și echipele de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău au fost la datorie în cursul serii de marți, 9 februarie.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier a fost închis la ieşire din oraşul Buzău spre Pogonele, după semnalarea unui posibil incident radioactiv. Autorităţile au intrat în alertă după ce un camion care intra în incinta unei firme de reciclare a declanşat senzorii pentru radiaţii.

Potrivit Ziare.com, este vorba în acest caz de o alertă de radiaţii gama a care a fost declanşată, de sezori, în incinta unei societăţi de reciclare situată la ieşirea din oraș.

ADVERTISEMENT

Când s-a declanșat senzorul de radiații din Buzău

Potrivit unui comunicat oferit de ISU Buzău, s-a declanşat o alertă de radiaţii gama care a dus la blocarea accesului în vecinătatea societăţii de reciclare Romrecycling, unde s-a produs un puternic incendiu cu două săptămâni în urmă.

”Un trailer a vrut să intre în curtea societăţii comerciale când senzorul instalat acolo a declanşat alerta de radiaţii gama. Echipele noastre sunt prezente acolo pentru a verifica”, a declarat Vasile Prahoveanu, ofiţer de presă ISU Buzău.

ADVERTISEMENT

În acest caz, o echipă CBRN din cadrul ISU Buzău a fost trimisă la fața locului, a izolat zona şi a fost solicitat sprijin de la unitatea specializată de la Ciolpani. În prezent, echipajul CBRN de la Ciolpani a ajuns la societatea respectivă şi face cercetări.

În continuare, traficul este oprit la ieşirea din Buzău spre Pogoanele şi este deviat pe alte rute, pentru a ocoli zona care ar putea fi contaminată

ADVERTISEMENT
Tags: