News

Alertă în Eforie Nord. Scafandrii caută un bărbat care a intrat în apă și a dispărut

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Constanța au anunțat că desfășoară în Eforie Nord o misiune de căutare a unui bărbat care a intrat în apă și a dispărut.
31.08.2022 | 22:27
Alerta in Eforie Nord Scafandrii cauta un barbat care a intrat in apa si a disparut
O nouă misiune de căutare în stațiunea Eforie Nord. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Bărbatul dispărut a intrat în apă în zona complexului Steaua de Mare, din Eforie Nord. După ce a observat că acesta nu a mai revenit la mal, o femeie a sunat la numărul de urgență 112.

Încă o misiune de căutare în Eforie Nord

Conform jurnaliștilor de la ct100.ro, femeia a raportat dispariția bărbatului în jurul orei 19:30. Ulterior, salvamarii au început să îl caute, iar la fața locului a ajuns un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, pe plaja din Eforie Nord era arborat steagul galben. Asta însemna că marea era agitată, iar scăldatul era permis doar înotătorilor cu experiență.

În cele din urmă, căutarea a fost preluată de o ambarcațiune a reprezentanților ISU Constanța, dar fără succes. Așa s-a ajuns la concluzia că este nevoie și de intervenția scafandrilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, un ofiţer şi trei subofiţeri de la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie au completat misiunea de căutare. În acest context, amintim că spre finalul lunii iunie, un bărbat a murit înecat în stațiunea Eforie Nord.

Tragedii din care unii nu au înțeles nimic

În aceeași stațiune a mai fost consemnată o altă tragedie la 8 august. La acea vreme, un salvamar a murit când încerca să salveze un tânăr care nu a respectat steagul roșu.

ADVERTISEMENT

Tânârul avea 28 de ani, în timp ce salvamarul care a intrat după el în apă avea 48. Salvamarul care a murit în stațiunea Eforie Nord se numea Sorin Georgian Olariu.

El locuia în Târgovişte (n.r. – județul Dâmboviţa) şi venea pe litoralul românesc aproape în fiecare vară, pentru a lucra ca salvamar. Această activitate era una dintre pasiunile sale, în ciuda numeroaselor riscuri.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei duble tragedii, la data de 11 august, în stațiunea Eforie Nord a fost înregistrat un episod incredibil. Mai ales în contextul în care era arborat în continuare steagul roșu. Practic, un turist inconștient a râs de un salvamar care încerca să-l convingă să nu intre în marea agitată.

 

 

ADVERTISEMENT