News

Un turist inconștient râde de un salvamar în Eforie Nord: ”Am înțeles că dacă vreau în gârlă trebuie să dau declarație. Pentru asta am venit, să mă bag în valuri”

În ciuda numeroaselor tragedii înregistrate recent pe litoralul românesc, unii turiști nu realizează pericolul la care se expun dacă intră în apă când este arborat steagul roșu.
11.08.2022 | 19:33
Un turist inconstient rade de un salvamar in Eforie Nord Am inteles ca daca vreau in garla trebuie sa dau declaratie Pentru asta am venit sa ma bag in valuri
Dialog incredibil la Eforie Nord, între un salvamar și un turist. Foto: adevarul.ro, captură Antena 3 - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform Antena 3, un astfel de exemplu a fost surprins recent pe plaja stațiunii Eforie Nord. Acolo, un turist încerca să îl convingă pe salvamar să îl lase să intre în apă deși era arborat steagul roșu.

Mare agitată și steag roșu la Eforie Nord

Salvamarul i-a explicat că dacă vrea să înoate în larg când valurile sunt foarte mari și curenții puternici, există șanse mari să moară înecat. Degeaba! Mai mult, turistul a minimizat riscul și a comparat Marea Neagră cu o gârlă.

ADVERTISEMENT

Și asta s-a întâmplat deși la începutul săptămânii trei bărbați s-au înecat la Eforie și Saturn. Totodată, în urmă cu trei zile s-a aflat cine este salvamarul care a murit la Eforie Nord, când încerca să salveze un turist care ignorase steagul roșu.

De asemenenea, spre finalul lunii iunie, o altă tragedie a fost înregistrată în Eforie Nord. La acea vreme, un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit înecat.

ADVERTISEMENT

Revenind la dialogul incredibil în care turistul îl persiflează pe salvamarul angajat în stațiunea Eforie Nord, amintim că în ultimele zile, 90 de persoane au fost salvate din marea agitată.

Zeci de turiști, salvați de la înec în ultimele zile

Aproximativ 50 de turiști au fost scoși din apă la Eforie și încă 40 la Costinești. Chiar și așa, există în continuare aventurieri care cred că posedă abilități de mari înotători. Mai departe redăm dialogul dintre turist și salvamar:

ADVERTISEMENT

”Turist: Am înțeles că dacă vreau să intru în gârlă trebuie să dau declarație. / Salvamar: Nu se poate da nicio declarație, domnule. Fiți sigur că dacă intrați în apa asta acum, vă sinucideți.

Turist: Domnul meu, eu tot vreau în apă. / Salvamar: Am înțeles, dar în lac. / Turist: Și în gârlă. / Salvamar: În gârlă, da. Asta nu e gârlă.

ADVERTISEMENT

Turist: E o gârlă mai mare. Eu mă bag în gârlă și să vină… Am fost în Thassos și n-am putut. Eu pentru asta am venit la Eforie, să mă bag în valuri.”

ADVERTISEMENT