Sport

Alertă în Gruia înaintea derby-ului CFR Cluj – U Cluj. Au fost chemate trupele SAS. Primele incidente între suporteri

Trupele speciale SAS au intervenit în Gruia, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, cu câteva ore înainte de derby-ul dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj.
21.12.2023 | 16:43
Alerta in Gruia inaintea derbyului CFR Cluj  U Cluj Au fost chemate trupele SAS Primele incidente intre suporteri
Alertă în Gruia înaintea derby-ului CFR Cluj - U Cluj. Au fost chemate trupele SAS
ADVERTISEMENT
21-12-2023
14:46

Primele incidente între suporteri înainte de CFR - U Cluj

Primele incidente între suporteri au fost consemnate în jurul orei 16:00, în fața stadionului Dr. Constantin Rădulescu, din Gruia. Aici, un suporter al Universității Cluj, venit cu mașina la stadion, a fost atacat de mai mulți fani ai CFR-ului.

Aceștia au lovit cu picioarele autoturismul, potrivit martorilor, după care l-au agresat pe fanul Universității. ”Suporterul a venit cu mașina să cumpere bilete. Avea o eșarfă cu U Cluj în bord, iar mai mulți suporteri ai CFR Cluj i-au încercuit mașina, l-au scuipat. Alții au ieșit din stadion și au lovit mașina cu picioarele”, au povestit martorii pentru Știri de Cluj.

Un alt martor a filmat întreaga scenă, însă un fan al CFR Cluj i-ar fi furat telefonul. ”Probabil voia să se asigure că nu există imagini. Eu filmam din spate și am văzut cum i-a luat telefonul din mână celui care a filmat toată scena agresiunii”, a completat martorul.

 

Asta, după ce reprezentanții stadionului celor de la CFR Cluj au chemat Poliția pentru a ridica un obiect suspect, amplasat într-o zonă a arenei. Din fericire specialiștii au constatat că nu aveau de-a face cu o bombă.

Alertă în Gruia înaintea derby-ului CFR Cluj – U Cluj

Potrivit AS.ro, obiectul ”neidentificat” s-a dovedit a fi în cele din urmă o fumigenă de culoare vișinie, care permitea acționarea de la distanță. Potrivit Știri de Cluj, dispozitivul a fost amplasat în sectorul galeriei Universității Cluj și ar fi existat inclusiv un apel telefonic care i-a alertat pe polițiști. Oamenii legii ar fi fost informați că pe stadion a fost amplasată o bombă.

ADVERTISEMENT
Fumigenă acționată la distanță
Fumigenă acționată la distanță

Pirotehniștii au ajuns la stadion și au verificat rapid dacă temerile se confirmă. Tensiunile sunt la cote înalte înainte de meciul dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj, în contextul în care cei de la CFR Cluj au decis să nu mai vândă la liber bilete, iar peste 1.000 de fani U Cluj și-au luat bilete la Tribuna 1 între fanii CFR-ului.

Problema e că aceștia nu vor avea voie să intre pe stadion cu însemnele echipei, însă rămâne de văzut dacă se vor conforma, fiind cunoscută rivalitatea extremă dintre suporteri. ”Dorim să transmitem suporterilor că, din motive de securitate, și pentru o bună desfășurare a meciului, este interzis accesul în stadion, la meciul de joi seara, cu fulare, șepci sau alte articole vestimentare cu însemnele clubului U Cluj, cu excepția fanilor prezenți în Peluza 1 sector 28 (sectorul dedicat suporterilor echipei oaspete)”, au precizat cei de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Președintele celor de la CFR Cluj anunța în urmă cu câteva ore că pe stadion vor lua loc cel mult 7.000 de oameni, din motive de siguranță. Oficialii celor de la CFR au invocat intervenția Jandarmeriei, care se teme de incidente la acest meci.

Problema e că peste 1.000 de suporteri ai Universității Cluj și-au luat bilete la Tribuna 1, printre fanii CFR, astfel că haosul pare iminent la ora meciului, iar astfel de incidente precum cel cu fumigena nu ajută deloc la detensionarea atmosferei.

ADVERTISEMENT

Păi, din punctul nostru de vedere, situația e foarte simplă. Este un club privat la care patronatul împreună cu Consiliul de Administrație a luat o decizie, luând exemplul de ultima partidă. La meciul trecut au fost ridicați abonații și suporteri CFR-iști care cumpărau bilete de pe locurile unde aveau bilete.

Decizia care mi-a fost comunicată a fost că s-a decis să se vândă mai puține bilete din dorința de a crea un mediu sigur, pentru cei care doresc să-și păstreze locurile.

ADVERTISEMENT

În acest context s-au văzut, au avut prioritate abonații, după care s-au pus la vânzare bilete la liber, online, au cumpărat în mod principal suporterii de la U. La Tribuna I s-au vândut 1000 de bilete”, a explicat Cristi Balaj, în direct la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT