Life

Alertă în rândul utilizatorilor de Android. Un nou virus poate accesa datele bancare din telefon. Poți să pierzi bani fără să știi

Avertisment pentru toți posesorii de telefoane cu Android. Un nou cal troian îți poate lua bani din contul bancar fără să-ți dai seama.
01.09.2023 | 18:32
Alerta in randul utilizatorilor de Android Un nou virus poate accesa datele bancare din telefon Poti sa pierzi bani fara sa stii
Avertisment pentru toți posesorii de telefoane cu Android. Un nou cal troian îți poate lua bani din contul bancar fără să-ți dai seama. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alertă în rândul utilizatorilor de Android. Un nou virus poate accesa datele bancare din telefon. Poți să pierzi bani fără să știi. Nicio persoană nu trebuie să ignore pericolele care pot apărea după descărcarea aplicațiilor.

Avertisment pentru toți posesorii de telefoane cu Android. Un nou cal troian îți poate lua bani din contul bancar fără să-ți dai seama

Publicația Mirror anunță un avertisment pentru toți posesorii de telefoane cu Android. Specialiștii în domeniul tehnologiei au transmis că un nou cal troian, complet nedetectat, îți poate lua bani din contul bancar fără să-ți dai seama.

ADVERTISEMENT

Experții în securitate de la Trend Micro spun că această amenințare are un nume de-a dreptul înfricoșător. Virusul care le poate oferi hackerilor acces deplin la detaliile bancare personale a fost denumit MMRat.

El poate să înregistreze tastele, ecranul și să obțină acces la control de la distanță, lucru care îi permite să efectueze fraude bancare și chiar furt de bani. Acest nou bug este incredibil de eficient, mai spun specialiștii.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii sunt infectați prin intermediul unor aplicații false care sunt distribuite pe site-uri deghizate în magazine oficiale de aplicații. Așadar, mare atenție de unde descărcați următoarele aplicații sau jocuri pentru telefoanele cu Android.

Telefoanele cu Android, risc uriaș

„Echipa Trend Micro Mobile Application Reputation Service (MARS) a descoperit un nou troian bancar Android complet nedetectat, numit MMRat, care vizează utilizatorii de telefonie mobilă de la sfârșitul lunii iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Malware-ul, numit după pachetul său distinctiv, name com.mm.user, poate capta intrarea utilizatorului și conținutul ecranului și poate, de asemenea, controla de la distanță dispozitivele victimei prin diverse tehnici.

Pemire operatorilor săi să efectueze fraude bancare de pe dispozitivul victimei”, au declarat experții în securitate cibernetică, mai arată sursa citată mai sus. Cei mai afectați utilizatori se află în Asia de Sud-Est.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că virusul se extinde cu o rapiditate foarte mare și nimeni nu trebuie să ignore pericolele, indiferent că este vorba de utilizatori de Android din Marea Britanie, Europa sau SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: