News

Alertă în Strasbourg, înainte de Paștele Catolic. Catedrala Notre-Dame, vizată de o amenințare cu bombă

Momente de panică în Strasbourg, după ce Catedrala Notre-Dame a fost vizată de o amenințare cu bombă. Oamenii au fost evacuați.
27.03.2024 | 23:48
Alerta in Strasbourg inainte de Pastele Catolic Catedrala NotreDame vizata de o amenintare cu bomba
Amenințare cu bombă la Catedrala Notre-Dame, în Strasbourg. Foto frommers.com
ADVERTISEMENT

Este stare de alertă în Strasbourg, chiar înainte de Paștele Catolic, după ce Catedrala Notre-Dame a fost vizată de o amenințare cu bombă. Totul s-a întâmplat miercuri, 27 martie, iar turiștii au fost evacuați de urgență.

Alertă în Strasbourg. Amenințare cu bombă la Catedrala Notre-Dame

În contextul ridicării alertei teroriste la nivel maxim, după atacul din Moscova, autoritățile din Franța sunt vigilente. Miercuri, catedrala din Strasbourg a fost evacuată, după ce un apel telefonic anunța că o bombă ar fi fost amplasată aici.

ADVERTISEMENT

„Evacuarea catedralei din Strasbourg tocmai a avut loc în urma unei apel (telefonic) rău-voitor. Un perimetru de securitate a fost tinstituit. Se face totul pentru ridicarea îndoielii cât mai rapid posibil. Vă mulţumim pentru evitaţi sectorul şi facilitaţi munca celor care intervin”, au transmis polițiștii.

Apelul respectiv a fost efectuat la ora 15:45 (16:45, ora României). Autoritățile au desfășurat verificări la fața locului, constatând că nu se află nimic suspect în catedrală, fiind vorba de o alertă falsă, conform AFP, citată de News.ro.

ADVERTISEMENT

Franța a ridicat alerta teroristă la nivel maxim

De altfel, în ultima perioadă mai multe instituții și școli din Franța au fost vizate de astfel de amenințări false cu bomba. Duminică seara, Consiliul de Securitate a anunțat că va ridica alerta teroristă la nivel maxim, după tragedia din Moscova.

Atacul armat din sala de concerte de la Crocus City Hall, din Rusia, a fost revendicat de ISIS. Peste 140 de oameni și-au pierdut viața și 360 de persoane au fost rănite, conform celor mai recente estimări ale Moscovei.

ADVERTISEMENT

„În urma atentatului de la Moscova, Consiliul de apărare și securitate națională a fost convocat în această seară la Elysée de către președintele Republicii.

Având în vedere revendicarea atentatului de către Statul Islamic și amenințările care apasă asupra țării noastre, am decis să ridicăm postura de Vigipirate la cel mai înalt nivel: urgență de atac”, a anunțat, duminică, premierul francez, Gabriel Attal.

ADVERTISEMENT

Patru suspecți au fost arestați de autoritățile din Rusia, în urma acestei tragedii. Deși ISIS a revendicat atacul, Moscova susține că, de fapt, Ucraina, SUA și Marea Britanie ar fi fost în spatele masacrului.

ADVERTISEMENT
Tags: