News

Rusia, terorizată de alerte cu bombă. Moscova și Sankt Petersburg au fost cuprinse de panică

La nici 48 de ore de la atentatul de la Crocus City Hall din Moscova, o serie de alerte cu bomba au terorizat din nou locuitorii din Capitala Rusiei.
24.03.2024 | 17:49
Rusia terorizata de alerte cu bomba Moscova si Sankt Petersburg au fost cuprinse de panica
Rusia, terorizată de alerte cu bombă. Moscova și Sankt Petersburg au fost cuprinse de panică. Foto: watanserb.com
ADVERTISEMENT

Nu a scăpat nici Sankt Petersburg, oraș european vizat deseori de alertele teroriste. Ziua de astăzi fusese declarată zi de doliu național de către autorități, după masacrul de la mall, unde peste 140 de oameni au murit, cel puțin până astăzi.

Rusia, terorizată de alerte cu bombă, Moscova și Sankt Petersburg în prim plan

Conform presei din Rusia, inclusiv pe aeroportul Sheremetyevo din Rusia a existat o alertă cu bombă.. Conform Nexta, alertele cu bombă au fost toate în locații-cheie din cele două mari orașe din Rusia. La Moscova, pe aeroportul Sheremetyevo, un pasager a pretins că are o bombă în rucsac, astfel că zborurile au fost întârziate și forțele de ordine au intervenit pentru a gestiona situația de la fața locului.

ADVERTISEMENT

Geniștii au reținut mai multe persoane și au ajuns la concluzia că alerta era falsă, după ce au reținut o femeie. Între timp, la Sankt Petersburg un mare centru comercial a fost evacuat în urma unor amenințări similare, după ce un bărbat a anunțat că a plantat explozibil în clădire.

Panica s-a instalat rapid, fiind necesară evacuarea imediată a persoanelor din această zonă. Autoritățile au intervenit și aici rapid, individul fiind arestat. După zeci de minute de căutare în jurul și interiorul clădirii, geniștii au tras concluzia că alarma a fost falsă.

ADVERTISEMENT

În contextul atacului terorist de la mallul Crocus, rușii nu și-au permis să nu ia în serios aceste amenințări. Astfel, prezența forțelor de ordine la fața locului a fost masivă, cu sute de pompieri, ambulanțe și trupe speciale.

Bilanțul oficial al victimelor de la Crocus City Hall a urcat la 137

Momentan nu a existat nicio reacție oficială privind alertele false, astfel că nu se știe dacă aceste alerte au legătură cu atacul de la Crocus City Hall, conform agențiilor de stat din Rusia. Oficial, autoritățile de la Moscova au transmis că 137 de oameni au murit în atacul terorist de la Crocus City Hall.

ADVERTISEMENT

Momentan ar fi fost identificate 62 de cadavre, iar ISIS este organizația teroristă care a revendicat acest atac. Cu toate acestea, Rusia încearcă să lege atacul terorist de Ucraina, în timp ce dinspre Occident semnalele sunt că totul ar fi fost un atac sub steag fals, cu largul concurs al FSB.

”În urma atacului terorist, 285 de persoane (inclusiv 8 copii) au fost rănite, dintre care 133 de persoane au murit (inclusiv 3 copii)”, transmitea în urmă cu 10 ore Ministerul Situațiilor de Urgență al Federației Ruse. Civilii ruși le-au adus un omagiu victimelor în sala de concerte, după care au stat la cozi în fața spitalelor pentru a dona sânge pentru răniți.

ADVERTISEMENT

Interesant, autoritățile au ajuns la concluzia că unul dintre atacatori a fost ucis de un spectator din sala de concert, fără să ofere prea multe detalii. Cert e că autoritățile din Moscova l-au felicitat pe rus pentru că ”a dat dovadă de un curaj de neegalat” în momentul în care încerca să-și protejeze soția. ”Prin acțiunile sale active și decisive, el a salvat viețile oamenilor din jurul său în acel moment”, se arată în mesajul transmis de autorități.

ADVERTISEMENT