News

Alertă la curtea regală a Suediei! Prințul Carl Philip și soția sa, infectați cu noul coronavirus

29.11.2020 | 17:01
Alerta la curtea regala a Suediei Printul Carl Philip si sotia sa infectati cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Virusul SARS-COV-2 a început, din păcate, să își facă simțită prezența și în sânul familiei regale din Suedia. Potrivit unui comunicat de presă transmis recent, prinţul Carl Philip şi soţia sa, prinţesa Sofia, au fost testați pozitiv și plasați în carantină.

Din primele informații, se pare că starea lor de sănătate este una bună, în condițiile în care au simptome ușoare, asemănătoare celor gripale.

ADVERTISEMENT

Cei doi copii ai cuplului princiar au intrat la rândul lor în izolare pentru două săptămâni, în vreme ce regele Carl Gusta regina Silvia, şi prinţesa moştenitoare Victoria, alături de partenerul său de viață, urmează să fie testați.

Prințul Carl Philip al Suediei și soția sa au fost infectați cu noul coronavirus

Prinţul Carl Philip al Suediei, duce de Varmland, este singurul fiu al regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi al reginei Silvia. După schimbarea Legii Succesiunii, Victoria, sora sa, a devenit prinţesă moştenitoare. Philip este al patrulea în ordinea succesiunii la tron.

ADVERTISEMENT

O dată cu valul doi al pandemiei de coronavirus și apropierea sezonului rece, autoritățile au constatat o creştere accelerată a numărului de cazuri de îmbolnăvire și au impus o serie de restricții, în speranța că situația se va ameliora.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, a fost interzisă vânzarea de alcool în baruri şi restaurante după ora 22.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, statul nordic a raportat peste 200.000 de infectări şi 6.400 de decese, majoritatea survenite în căminele de bătrâni.

Sănătatea şi viaţa oamenilor sunt în pericol. Pericolul este în creştere. Tot mai mulţi oameni sunt infectaţi.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe paturi de la ATI sunt folosite pentru a trata pacienţi cu forme grave de COVID. Tot mai mulţi oameni mor”, a declarat premierul Ștefan Lofven.

ADVERTISEMENT
Tags: