News

Alertă la o școală din Vaslui. Mai mulți părinți și-au luat copiii de la ore de teamă să nu fie vaccinați anti-Covid. Video

29.09.2020 | 13:35
Alerta la o scoala din Vaslui Mai multi parinti siau luat copiii de la ore de teama sa nu fie vaccinati antiCovid Video
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 a provocat o panică generală la o școală din județul Vaslui, acolo unde mai mulți părinți și-au luat copiii de la ore de teama unui așa-zis vaccin anti-covid.

Totul s-a petrecut la școala din orașul Murgeni. În cursul zilei de luni, mai mulți părinți s-au prezentat la instituție, cerând socoteală cadrelor didactice că le vaccinează copiii şi le fac teste de coronavirus fără a fi anunțate familiile.

ADVERTISEMENT

S-a creat un adevărat haos, întrucât mulți dintre oameni au intrat în curtea unității de învățământ, deși potrivit noilor reglementări, este complet interzis. Poliția a intervenit.

A fost alertă la o școală din Vaslui. Părinții și-au luat copii acasă de teama vaccinării anti-Covid

Mai mulți părinți din Murgeni, județul Vaslui, au mers luni la școală pentru a-și lua copiii acasă. Aceștia au intrat în alertă după ce în localitate s-a zvonit că aceștia au fost testați și vaccinați împotriva Covid-19 fără acordul lor.

ADVERTISEMENT

Tot haosul a pornit de la un elev care a chiulit de la școală și a fost surprins de părinți. Pentru a nu fi pedepsit, acesta și-a scuzat fuga de la școală și a spus că în unitate se fac teste COVID, dar si vaccinuri.

Imediat, zvonul a ajuns și la urechile altor părinți care, revoltați, au luat cu asalt școala pentru a-și lua acasă copiii din fața așa ziselor”teste și vaccinuri”.  Întregul incident a fost transmis live pe Facebook de o parte dintre părinți. Reprezentanții școlii au cerut sprijinul Poliției, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje.

ADVERTISEMENT

”Uitati, în direct, a făcut anti-COVID fără să ştie familia copilului. Vă rugăm frumos să daţi distribuire. Uitaţi ce este aici, lume. Au speriat copiii! La şcoală speriaţi copiii! Animalelor! Uitaţi ce se întâmplă la şcoala oraşului Murgeni. Au terorizat săracii copii la scoală, le-a făcut teste anti-COVID, vaccinare”, se aude strigând unui dintre părinți.

”Copiii, doamnă, au fugit plângând acasă. Cum puteti să spuneti? Sute de copii au fugit din clasă. Vă rugăm frumos să dati distribuire. Uitati cum fug părinţii copiilor când au auzit. Suntem sălbatici că am venit să ne salvăm copiii? Păi îmi omori tu copilul, îi faci vaccin fără să ştiu?

ADVERTISEMENT

Le-a făcut vaccin la copii fără să fie anunţaţi părinţii. Cum puteţi să faceţi vaccin la copii, doamnă, ce inimă aveţi? Doamnă, dumneavoastră nu sunteti om”, strigă un alt bărbat, pe filmarea publicată de vremeanoua.ro.

Ce spun autoritățile de presupusele teste și vaccinuri

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dar și cei ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui au negat că la școala din Murgeni ar fi avut loc vreo acțiune medicală.

”Nu s-au eliberat doze de vaccin, nu există nicio acțiune de acest fel în judetul Vaslui. Un elev a plecat de la ore și a răspândit zvonul că în școală se fac teste pentru COVID-19, iar copiii sunt vaccinati.

În realitate, nici vorbă de asa ceva, dar cu toate acestea mai multi părinți s-au adunat la școală și și-au luat copiii acasă fără să verifice informațiile. Pentru a aplana întreaga situatie, conducerea unitãtii scolare a chemat Politia la fata locului”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, prof. Loredana Roman, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT