News

Alertă la Parlament. Colaboratoare AUR, depistată cu patru gloanțe în geantă. Cum se apără femeia. Poliția a deschis dosar penal. Update

O femeie, colaborator AUR, a fost depistată la controlul de securitate cu patru gloanțe în geantă. Aceasta susține că muniția ar fi un suvenir
10.05.2023 | 11:23
Alerta la Parlament Colaboratoare AUR depistata cu patru gloante in geanta Cum se apara femeia Politia a deschis dosar penal Update
Muniția a fost descoperită la controlul de securitate Sursa foto: Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților via G4Media
ADVERTISEMENT
10-05-2023
08:23

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz

După mai bine de două ore de audieri, Elena Cîrligeanu a fost lăsată să plece și va fi cercetată în stare de libertate. Poliția a deschis dosar penal în acest caz și experții vor determina dacă muniția era letală sau gloanțele fuseseră trase în poligon.

Elena Cîrligeanu apare pe o listă cu colaboratorii AUR, iar muniția a fost găsită în geanta femeii, miercuri, la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului, a declarat Alfred Simonis, liderul grupului PSD.

Colaboratoare AUR, depistată cu patru gloanțe în geantă

”E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa.

ADVERTISEMENT

Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Alfred Simonis pentru G4Media.

Elena Cîrligeanu figurează că membru al Biroului Național de Conducere al partidului, a mai spus Simonis. Potrivit Digi24, Elena Cîrligeanu ar fi șefa organizației de tineret AUR. Femeia le-a declarat polițiștilor că ar fi luat gloanțele de la un exercițiu de tragere și că acestea nu sunt letale.

ADVERTISEMENT

”Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție”, a anunțat miercuri biroul de comunicare al Camerei Deputaților.

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a declarat pentru News.ro că gloanțele ar fi ”brelocuri”. ”Erau brelocuri, suveniruri. Au scos o invenţie, că băgăm armament.”

ADVERTISEMENT

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere ca ”autoritățile competente” să clarifice de urgență incidentul petrecut la Parlament. ”Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție.

Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, se arată în comunicatul transmis de AUR.

ADVERTISEMENT

Protest AUR la Parlament

Incidentul vine chiar în ziua în care simpatizanții AUR s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta față de adoptarea proiectului cu privire la Observatorul Național al Copiilor.

”Acest proiect de lege a fost adoptat în spatele ușilor închise în comisiile de muncă și sănătate din Camera Deputaților pe repede-înainte, fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de transparență, iar miercuri va fi supus adoptării Parlamentului.

Nu vă atingeți de copiii României! Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”, se arată în mesajul prin care AUR își cheamă susținătorii la protest.

ADVERTISEMENT