News

George Simion a primit acasă șapte somații de la ANAF, într-o singură zi. Vești proaste pentru liderul AUR, înainte de Paște. Document

După Diana Șoșoacă, și George Simion are probleme cu ANAF-ul. Fiscul încearcă să recupereze de la deputatul AUR o sumă importantă.
12.04.2023 | 09:33
George Simion a primit acasa sapte somatii de la ANAF intro singura zi Vesti proaste pentru liderul AUR inainte de Paste Document
George Simion s-a trezit cu mai multe somații de la ANAF, după ce a fost amendat la proteste / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Probleme noi pentru George Simion, care este urmărit de ANAF pentru recuperarea unor creanțe fiscale. Deputatul a primit pe adresa de domiciliu mai multe somații din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

George Simion a primit somațiile pe adresa de domiciliu, în județul Vrancea

Pe 23 martie 2023, primăria comunei Garoafa, județul Vrancea a emis un anunț colectiv pentru comunicarea prin publicitate, care conține șapte somații și trei notificări de plată pe numele deputatului George Simion.

ADVERTISEMENT

Toate actele administrative fiscale au fost transmise de ANAF în perioada 12 mai 2022 – 23 martie 2023, însă nu fuseseră achitate de debitor până la sfârșitul lunii trecute. Sumele pe care Simion le datorează fiscului nu au fost făcute publice.

George Simion a primit, de-a lungul timpului, zeci de amenzi de la Jandarmeria Română, cu ocazia protestelor la care a participat. Pe unele dintre ele le-a contestat și le-a anulat în instanță, însă nu pe toate.

ADVERTISEMENT

George Simion, în război cu ANAF de mai mulți ani

În noiembrie 2021, George Simion a pierdut un proces cu ANAF, prin care solicita anularea somației și a titlului executoriu pentru o creanță de 2.000 de lei. Pe de altă parte, în mai 2022, deputatul AUR a reușit să oprească executarea silită pentru plata unei amenzi în valoare de 500 de lei, din timpul pandemiei de coronavirus.

Cea mai mare amendă primită, în timpul unui protest, a fost de 15.000 de lei, în martie 2021. Atunci, Simion a fost sancționat contravențional în calitate de organizator al demonstrației împotriva obligativității de a purta mască. Spre finalul protestului, demonstranții au aruncat cu pietre în jandarmi.

ADVERTISEMENT
George Simion somatie ANAF
George Simion a primit șapte somații și trei notificări de plată de la ANAF, într-o singură zi

”Probabil sunt amenzi… în cuantum rezonabil. Suntem în contestarea acelor amenzi, sunt amenzile din pandemie. Știu că am câștigat un astfel de proces. Mă voi interesa și de celelalte”, a declarat George Simion pentru FANATIK, la vremea respectivă. Legat de somațiile primite anul acesta, deputatul nu ne-a oferit niciun răspuns.

ANAF vrea s-o execute silit și pe Diana Șoșoacă

George Simion nu este singurul membru al parlamentului care are probleme mari cu ANAF. Diana Șoșoacă, fost membru AUR, a acuzat instituția că vrea s-o intimideze și că acționează la comandă politică.

ADVERTISEMENT

”Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic.

Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a declarat Diana Șoșoacă pentru FANATIK.

ANAF vrea s-o execute pe Diana Șoșoacă pentru creanțe de peste 30.000 de euro. Aceasta susține că și-a achitat datoriile la ANAF provenite din activitatea de avocat iar amenzile primite pentru nepurtarea măștii au fost anulate de instanță.

Liderul AUR susține că donează 90% din salariu

George Simion a criticat și el ANAF în mai multe rânduri. Anul trecut, acesta a declarat că Fiscul ar trebui să își controleze la avere directorii și inspectorii, apoi pe președintele României și pe membrii guvernului, și abia apoi să-i caute pe români la bani.

Liderul AUR susține că donează, în fiecare lună, circa 12.000 de lei, adică 90% din salariul de parlamentar. Anul trecut, George Simion a anunțat că toți banii pe care i-a primit ca dar de nuntă vor fi direcționați către cauze umanitare. Potrivit informațiilor apărute în presă, la nunta lui George Simion s-a strâns suma de 73.000 de euro, cash.

ADVERTISEMENT