News

Alertă la Spitalul Judeţean Piteşti. Bolnavii de Covid-19 au rămas fără oxigen după ce a căzut curentul în unitatea medicală

Unitatea medicală a rămas fără curent într-o secție pentru pacienții cu Covid-19.
28.10.2021 | 17:12
Alerta la Spitalul Judetean Pitesti Bolnavii de Covid19 au ramas fara oxigen dupa ce a cazut curentul in unitatea medicala
ADVERTISEMENT

Incident la Spitalul Judeţean Piteşti. O secție din cadrul unității medicale, care era destinată bolnavilor de Covid-19, a rămas fără curent electric.

Alertă la Spitalul Judeţean Piteşti. Furnizarea cu energie electrică s-a oprit

Din această cauză, pacienţii care aveau nevoie de oxigen au fost conectaţi la tuburile deja existente.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de joi, conform unui anunț făcut chiar de Spitalul Judeţean Piteşti. Situația a fost remediată după zece minute.

”În această după-amiază, în Secţia Pneumoftiziologie – COVID, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, a avut loc un incident.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 13: 40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul Secţiei mai sus menţionate, unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2. Cadrele medicale au acţionat imediat”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Piteşti.

Câți oameni au fost în pericol din cauza acestui incident

În secția respectivă se aflau internați 30 de oameni, mulți dintre ei fiind conectați la concentratoare de oxigen, iar imediat după incident a fost solicitat și sprijin din județele apropiate, după ce Serviciul de Ambulanță Argeș a informat că are disponibil un singur echipaj.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident

Pentru a evita o tragedie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a decis să fie montat un generator în curtea unității medicale.

Avaria a fost una zonală, a mai transmis Spitalul Judeţean Piteşti.

„Reprezentanții ISU Argeș, care au ajuns la fața locului, rapid, au decis montarea în curtea Sptalului Județean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

ADVERTISEMENT

Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP”, a arătat sursa citată.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident de la spital, iar toate persoanele din secția respectivă sunt în siguranță. De asemenea, spitalul a precizat că instalația electrică a secției care a rămas fără curent acum a fost verificată în iulie 2021.

„Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli.

Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secție nu a fost afectată de acest incident”, a mai transmis Spitalul Judeţean Piteşti.

ADVERTISEMENT