News

Alertă pe Aeroportul Otopeni. Avion cu 112 pasageri la bord, aterizare de urgență

A fost alertă, vineri dimineața, pe Aeroportul Otopeni, acolo unde un avion cu 112 pasageri la bord a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență.
08.09.2023 | 09:20
Alerta pe Aeroportul Otopeni Avion cu 112 pasageri la bord aterizare de urgenta
Avion cu peste 100 de pasageri la bord, aterizare de urgență pe Otopeni. Posibile scurgeri de combustibil. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alertă pe Aeroportul Otopeni din Capitală, acolo unde un avion cu 112 pasageri la bord a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență. Ce probleme s-au semnalat la bordul aeronavei.

Avion cu peste 100 de pasageri la bord, aterizare de urgență pe Otopeni. Posibile scurgeri de combustibil

Din informațiile oferite de C.N. Aeroporturi București S.A. (CNAB), compania care gestionează și Aeroportul Internațional Henri Coandă București, un avion care reclama scurgeri de combustibil a aterizat în regim de urgență în Capitală.

ADVERTISEMENT

Aeronava aparține companiei Tailwind Airlines (Turcia) şi zbura de la Antalya spre Praga. Alarma a fost dată la bordul avionului. La un moment dat, piloții au semnalat o pierdere de combustibil și au solicitat aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni.

Din cauza incidentului, la sol a fost eliberată rapid o pistă. Cum se întâmplă de regulă în astfel de cazuri, echipajele de pompieri au format un dispozitiv în jurul ei, procedură obligatorie când are loc o aterizare de urgență.

ADVERTISEMENT

Aeronava a aterizat în siguranță, după ora 7.00, și apoi a fost escortată în afara pistei. În ciuda evenimentului, traficul aerian pe aeroport s-a desfăşurat în condiţii normale, fără nicio problemă.

”Imediat, pe aeroport s-a format dispozitivul de urgenţă, format din pompieri şi ambulanţe, sub coordonarea comandatului adjunct al AIHCB. La ora 07:28, avionul a aterizat în siguranţă şi urmează să îşi continue zborul către Praga, după verificările tehnice.

ADVERTISEMENT

Traficul aerian pe aeroport s-a desfăşurat în condiţii normale, fără nicio problemă, datorită profesioniştilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, ale căror expertiză şi eficienţă în domeniu sunt recunoscute la nivel internaţional de către toţi marii operatori aerieni”, precizează CNAB, citată de Agerpres.

Aterizare de urgență pe Otopeni și în iunie. Un pasager a murit

Tot în acest an, în vară, un avion al companiei poloneze LOT ce zbura pe ruta Rhodos – Katovice a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

ADVERTISEMENT

Pe 18 iunie, când a avut loc acest incident, la fața locului a fost chemată echipa medicală a CNAB. Motivul: unui pasager i s-a făcut rău. Din păcate, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, nu a răspuns la manevrele de resuscitare. El a fost declarat decedat.

ADVERTISEMENT
Tags: