News

Alerte de la ANM. Majoritatea regiunilor, sub cod portocaliu și galben de vânt și viscol

Vremea rea continuă în România. ANM a emis noi alerte cod portocaliu și galben de vânt și viscol pentru majoritatea zonelor țării.
21.02.2023 | 10:40
Alerte de la ANM Majoritatea regiunilor sub cod portocaliu si galben de vant si viscol
Noi avertizări de vreme severă de la ANM. Cod portocaliu și galben de viscol și vânt. Zonele afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marți, 21 februarie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vânt puternic și viscol valabile pentru mai multe zone din țară. Alertele se întind, momentan, pe durata a două zile: marți și miercuri.

Noi avertizări de vreme severă de la ANM. Cod portocaliu și galben de viscol și vânt. Zonele afectate

Conform alertelor meteorologilor, cele mai afectate zone vor fi cele de munte. Aici se așteaptă viscol puternic și rafale extrem de puternice de vânt care pot ajunge până la 120 km/h. Asta va face ca vizibilitatea să fie una foarte redusă.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu emis de către Administrația Națională de Meteorologie a intrat în vigoare marți, la ora 10.00, fiind valabil până la ora 22.00. Acesta se referă la intensificări puternice ale vântului și viscol. Zonele afectate: cele de munte, la altitudini mai mari de 1700 m.

La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă”, se arată pe site-ul de specialitate al celor de la ANM.

ADVERTISEMENT

Tot în intervalul 21 februarie – ora 10.00 – 21 februarie ora 22.00, este valabil și o alertă cod galben de intensificări puternice ale vântului. În sudul, centrul și estul țării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75…85 km/h, anunță meteorologii.

Un al treilea mesaj de avertizare de la ANM este valabil din această dimineață, ora 10.00, până miercuri, la ora 08.00. La munte, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70…100 km/h.

ADVERTISEMENT
Alerte cod portocaliu - cod galben ANM
Alerte cod portocaliu – cod galben ANM. Sursa foto: meteoromania.ro

Aceste fenomene ar putea să continue și după mijlocul săptămânii. În acest sens, ANM anunță că, în funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cum va fi vremea în București. Cod galben de vânt puternic

Fenomene severe se vor semnala în următoarele ore și în Capitală. Meteorologii spun, pe de o parte, că vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade (peste 10 grade față de cea normală), iar cea minimă de 3…5 grade.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil, fără șanse de ploi. Partea negativă este că, pe parcursul zilei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu rafale puternice de 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

ADVERTISEMENT