Sport

Alex Chipciu surprinde din nou. Singurul antrenor după care a plâns la FCSB

Alex Chipciu a avut o relație specială cu un singur antrenor la FCSB. Mijlocașul lui U Cluj,a fost aproape să revină la vicecampioana României.
22.12.2023 | 10:32
Alex Chipciu surprinde din nou Singurul antrenor dupa care a plans la FCSB
Alex Chipciu a jucat 5 ani la FCSB și a cucerit 7 trofee. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alex Chipciu e spectaculos în declarații, iar fostul jucător al FCSB nu a dezamăgit nici în ultimul său interviu din acest an. Ajuns la 34 de ani, a dezvăluit că în vară a fost foarte aproape să revină la vicecampioana României.

Alex Chipciu, relație specială cu Mirel Rădoi

Alex Chipciu a evoluat în tricoul FCSB în perioada 2011-2016, când a reușit să câștige trei titluri de campion, Cupa și Supercupa României și două Cupe ale Ligii: „Eu am lucrat și cu Mirel la Steaua. A fost liderul suprem pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a avut însă alți idoli în copilărie, însă întâlnirea cu Rădoi l-a marcat profund: „OK, a fost Adrian Ilie când eram mic sau Marius Lăcătuș, dar apoi când a plecat Mirel de la FCSB, am plâns. Am avut o relație fabuloasă cu el când era antrenor.

E un tehnician foarte foarte bun, doar că minusul lui este că are prea mare personalitate și nu acceptă nimic. Dacă se întâmplă ceva ce nu îi convine, și-a luat jucăriile și a plecat”, a mai spus Chipciu la Arena Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Alex Chipciu și cel mai mare regret al carierei

Alexandru Chipciu a vorbit sincer și despre greșelile pe care le-a făcut de-a lungul carierei: „M-am întâlnit la un moment dat cu Răzvan Lucescu, voiam să plec de la Anderlecht. Era o discuție despre a veni la PAOK, dar Răzvan mi-a zis să nu plec de la Anderlecht, că e un club important, să mă lupt să joc.

Am plecat împrumut la Praga, cred că a fost o greșeală. Ar fi un moment în care nu am luat o decizie bună. Și ar mai fi faza că am venit în țară și nu am plecat în Turcia, dar la momentul actual nu-mi pare rău deloc”.

ADVERTISEMENT

De ce nu a mai revenit la FCSB: „Vorbisem cu MM, eram convins că o să mă întorc”

Alex Chipciu a dezvăluit că a fost aproape să revină la FCSB înainte să semneze cu U Cluj: „Atunci când jucam la FCSB nu îmi trecea prin cap că o să mai joc în altă parte, în România. Mă gândeam cu soția că am jucat numai în orașe frumoase, am fost privilegiat. Am o poveste de la Praga, prin 2015, am fost în vacanța.

Mă gândeam cum ar fi să joc acolo, stadionul e aproape de centru, cu un parc frumos. Cumva și culorile erau la fel. Și am ajuns, nu știu dacă a lucrat și subconștienul. Mă simt bine aici, Clujul a progresat, fetele nu mai vor să plece, nici soția.

ADVERTISEMENT

Am fost foarte aproape de o revenire în București. Într-o seară am zis că e gata, că mă întorc cu siguranță. Eram prin vacanță și vorbisem cu MM, eram convins că o să mă întorc. Apoi punând în balanță toate lucrurile, familia, școli, grădinițe… eram cam greu, era cam din scurt. Am zis că e mai bine să continui aici. Dar aveam motivația de a te lupta acolo sus. La vârsta mea nu se mai pune problema de bani.

Dar vreau să subliniez că varianta de a rămâne la Cluj nu a fost așa… hai că rămân și eu pe aici. Mă simt bine, nu mă gândeam ca la vârsta asta să mai am energie și entuziasm. Și când am venit la CFR Cluj, exista posibilitatea să mă duc în Turcia, dar nu voiam ca fetele să rămână în țară, iar eu să stau singur pe acolo. Am ales să rămân acasă și, chiar dacă fotbalistic nu a fost chiar cum îmi doream, faptul că m-am câștigat pe mine e mai important decât toți banii și performanța”.

ADVERTISEMENT