Fotbal intern

FCSB și-a găsit fundaș central de echipa națională! Gigi Becali: „De unde știți voi că-l aduc?” Exclusiv

06.04.2021 | 20:06
FCSB și-a găsit fundaș central de echipa națională! Gigi Becali: „De unde știți voi că-l aduc?” Exclusiv
Gigi Becali.© FOTO Razvan Pasarica / SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Alexandru Crețu, 28 de ani, internaționalul pe care Mirel Rădoi l-a debutat în toamnă la naționala României, este în discuții avansate cu FCSB. Acesta este pe final de contract cu slovenii de la Maribor și poate semna cu echipa lui Gigi Becali. Interesant e faptul că va fi folosit fundaș central dacă ajunge la FCSB!

FANATIK a aflat că au existat deja discuții între cele două părți, dar ambele au decis să nu facă încă nimic public până nu se ajunge la un acord total. Alex Crețu a mai fost aproape de FCSB și în 2016, înainte de a pleca în Slovenia, dar Iașul condus de Prunea a cerut o sumă prea mare și Becali a renunțat la jucător.

ADVERTISEMENT

Alexandru Crețu la FCSB?! Și-a dat acordul să joace fundaș central dacă se va înțelege cu Gigi Becali! „Vă îndrăgostiți de mine!”

Una dintre problemele celor de la FCSB în actualul sezon este lipsa fundașilor centrali, sau mai exact numărul acestora. În acest moment trupa lui Toni Petrea se bazează doar pe Iulian Cristea și pe Andrei Miron ca stoperi de meserie, existând și „petice” ca Nedelcu, Ovidiu Popescu sau grecul Soiledis.

Gigi Becali pare decis să transfere jucători pe acest post pentru sezonul următor, iar soluția găsită de latifundiar este foarte surprinzătoare. Becali s-a orientat spre Alexandru Crețu, internațional cu 4 prezențe în tricolor și care este în ultimele luni de contract cu slovenii de la Maribor. Despre interesul celor de la FCSB pentru Alex Crețu a scris și gsp în urmă cu câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Crețu a discutat deja în mare parte detaliile unui transfer la FSCB. Mai mult decât atât, el și-ar fi dat acordul de a juca fundaș central dacă va semna cu „roș-albaștrii”, adică exact ce visează Gigi Becali. „Vă îndrăgostiți de mine dacă vedeți cum joc stoper”, au fost cuvintele care l-au impresionat pe patronul FCSB.

Salariu de 15.000 de euro pe lună, plus o primă de instalare de 100.000 de euro. Reacția lui Gigi Becali pentru FANATIK

Alexandru Crețu este la bază mijlocaș defensiv, dar a jucat în carieră și fundaș dreapta, și stoper pe ambele poziții. Este jucătorul lui Maribor din februarie 2018, când s-au plătit 100.000 de euro pentru transferul său de la Olimpija Ljubljana.

El are contract până pe 30 iunie 2021 cu Maribor și câștigă 15.000 de euro lunar la sloveni. Este același salariu pe care i l-a propus și Gigi Becali, dar este de așteptat ca internaționalul (29 de ani peste câteva zile) să încaseze și o primă de instalare, venind liber de contract. În jurul acestei sume se poartă discuții în aceste zile, fiind vorba, se pare, de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali le-a transmis clar că el nu plătește mai mult ca primă de instalare, chiar dacă jucătorul vine liber de contract. La fel a fost situația și în cazul lui Sergiu Buș, venit la FCSB în iulie 2020 și plecat între timp la sud-coreenii de la Seongnam.

„De unde știți voi că-l aduc pe Alex Crețu la vară? Nu vorbesc acum de transferuri! Vreau să iau titlul!” – Gigi Becali pentru FANATIK

CFR Cluj, folosită ca momeală de impresari pentru a convinge Maribor să-i prelungească angajamentul lui Alex Crețu

Presa din Slovenia anticipa în urmă cu o lună că Alex Crețu nu va mai continua la Maribor din vară și sunt șanse mari să se întoarcă în Liga 1. S-a speculat la un moment dat și despre un interes al celor de la CFR Cluj pentru Crețu, mai ales că echipa lui Iordănescu îl pierduse pe Damian Djokovic.

FANATIK a aflat însă că CFR Cluj ar fi fost, de fapt, folosită drept momeală de impresarii jucătorului, pentru a-i forța pe cei de la Maribor să-i prelungească lui Crețu contractul scadent pe 30 iunie 2021. Nu s-a întâmplat însă nimic de acest gen, iar adevăratul interes pentru Crețu din Liga 1 în acest moment este de la FCSB. Semnătura depinde de câteva detalii financiare.

ADVERTISEMENT
  • 400.000 de euro este cota actuală a lui Alexandru Crețu, „vârful” său fiind, surprinzător, în perioada când juca la Iași, 550.000 de euro
  • 100.000 de euro a achitat Olimpija pentru a-l transfera pe Crețu de la Poli Iași în ianuarie 2017. Pentru aceeași sumă a ajuns, peste 13 luni, la Maribor, cu care acum se bate la titlu, fiind la un punct în spatele… Olimpijei!

  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,57 este cota pentru „minim un gol în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri