Fotbal international

Beșiktaș câștigă derby-ul orașului Istanbul / Fernando Torres a debutat ca antrenor

Beșiktaș a reușit să se impună cu scorul de 2-0 în fața rivalei Galatasaray, în derby-ul orașului Istanbul. Rivalii au jucat în 10 din minutul 58.
17.01.2021 | 19:52
Besiktas castiga derbyul orasului Istanbul   Fernando Torres a debutat ca antrenor
Beșiktaș a câștigat derby-ul din Instanbul, împotriva Galatasary. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și internațional, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Beșiktaș câștigă derby-ul orașului Istanbul

UPDATE, 17 ianuarie, ora 20:05 / Beșiktaș, formația despre care turcii spun că l-ar dori pe Alexandru Maxim, a învins-o cu 2-0 pe Galatasaray în derby-ul orașului Istanbul. Pentru gazde, au marcat Josef și N’Koudou. De la Galatasaray, a fost eliminat Diagne în minutul 58. Beșiktaș este lider, cu 38 de puncte, în vreme ce Galata este pe 4, cu doar 33 de puncte. Fenerbahce este pe doi, la trei puncte în spatele liderului și cu un meci în minus. Fosta formație a lui Marius Șumudică, Gaziantep, este pe locul 3 cu 34 de puncte.

ADVERTISEMENT

Fernando Torres a preluat echipa secundă a lui Atletico Madrid

UPDATE, 17 ianuarie, ora 19:50 / Fostul mare atacant spaniol, Fernando Torres, s-a întors la Atletico Madrid. În vârstă de 36 de ani, „El Nino” a preluat echipa secundă a formației de pe Wanda Metropolitano și a debutat în remiza scor 1-1 pe terenul lui Poblense. După o carieră de fotbalist pe parcursul căreia a câștigat opt trofee, Torres devine acum antrenor chiar la clubul pe care îl iubește cel mai mult.


Dunărea Brăila, egal cu Kransondarul marelui Trefilov

UPDATE 17 ianuarie, ora 16:20 / Dunărea Brăila a remizat pe teren propriu cu rusoaicele antrenate de marele Efgheni Trefilor, iar Kuban Krasnodar a reușit să revină în meci după ce jucătoarele noastre nu au marcat timp de 13 minute în repriza a doua.

ADVERTISEMENT

La pauză, Dunărea Brăila a condus cu 15-13, după ce au avut un avans chiar de cinci goluri (8-3 şi 12-7) și au controlat partida în mare parte din timp. Pe final însă, Dunărea Brăila a avut o cădere inexplicabilă și era chiar să piardă meciul.

Dunărea ocupă primul loc, cu 3 puncte. Brăilencele vor juca următorul meci pe 23 ianuarie, cu Siofok, pe teren propriu. Pentru brăilence au înscris Maria Kanaval 7 goluri, Marina Dmitrovic 7, Elena Dache 4, Jovana Sazdovska 3, Alina Czeczi 1, Cătălina Pisică 1, Nicoleta Safta 1, Tamires Morena Lima de Araujo 1.

ADVERTISEMENT

WWE a anunțat datele următoarelor trei showuri WrestleMania. Fanii wrestlingului revin pe stadion

UPDATE 17 ianuarie, ora 12:02 / Veste bună pentru fanii wrestlingului! După mai bine de un an în care nu a permis accesul spectatorilor din cauza pandemiei, WWE a anunțat care va fi primul show cu public. Este vorba despre WrestleMania, eveniment supranumit „Superbowl-ul wrestlingului profesionist”, mai exact ediția a 37-a, care se va desfășura în weekendul 10-11 aprilie 2021.

Spectacolul va avea loc pe stadionul „Raymond James” (Tampa, Florida), acolo unde ar fi trebuit să aibă loc ediția de anul trecut, WrestleMania 36. Din cauza măsurilor impuse de pandemie, WWE va permite accesul fanilor fără a depăși 50% din capacitatea de 65,618 locuri.

Mai mult, WWE a anunțat datele și locațiile și pentru următorii doi ani în ceea ce privește WrestleMania. În 2022, WrestleMania 38 va avea loc pe stadionul „AT&T” (Arlington, Texas), iar în 2023, WrestleMania 39 se va desfășura pe stadionul SoFi (Los Angeles, California). Fanii au primit veștile într-un mod inedit, chiar de la superstaruri precum John Cena, Triple H, Roman Reigns, Stephanie McMahon, Paul Heyman și Sasha Banks.


Rapidul, la prima victorie din 2021

UPDATE 16 ianuarie, ora 16:56 / Rapid a câștigat primul meci din 2021. Giuleștenii au învins categoric în amicalul cu  Odorheiu Secuiesc, scor 4-1 și speră în continuare la promovare, cu Nicolae Grigore pe bancă, fostul jucător al feroviarilor. Pentru Rapid au marcat în amicalul cu echipa de Liga a treia Rareș Ilie (7), Antonio Sefer (70) și Adrian Bălan (81, 89).

Liga 2 se va relua în jurul datei de 20 februarie, iar Rapidul va juca pe teren propriu cu Ripensia Timișoara. După 14 etape, Rapid este pe locul trei în clasament, la egalitate de puncte cu CS Viitorul Pandurii Tg. Jiu și la patru puncte în spatele liderului U Craiova 1948.

________________________________________________________________________________

Răzvan Ducan a fost împrumutat de FCSB la o nouă echipă

UPDATE 16 ianuarie, ora 16:00 / Portarul care a apărat poarta FCSB-ului la duelul cu Backa Topola, din turul 3 preliminar al Europa League, a trebuit să își găsească o nouă echipă, după ce Turris s-a retras din campionat. Noua destinație a tânărului goalkeeper este CS Mioveni, care a confirmat prin vocea antrenorului Alexandru Pelici că și-a asigurat serviciile portarului până la finalul actualei stagiuni din Liga 2.

„ Au mai venit și doi copii, juniori, Alexandrescu și Coman, și de astăzi a apărut și portarul Ducan. Aveam nevoie de un portar, după plecarea lui Sima, care și-a dorit să plece să apere la Miroslava. De fotbaliști buni e nevoie”, a spus Pelici pentru site-ul grupării argeșene.


Mauricio Pochettino, depistat pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 15 ianuarie, ora 20:27 / Mauricio Pochettino a fost despistat pozitiv cu COVID-19. Anunţul a fost făcut de PSG, iar antrenorul a intrat deja în izolare. Vestea vine la două zile de când argentinianul a câştigat Supercupa Franţei alături de parizieni, ceea ce a însemnat primul trofeu din carieră.

Clubul PSG a anunţat că Jesus Perez şi Miguel D’Agostino, secunzii lui Mauricio Pochettino, vor sta pe banca echipei la meciul de sâmbătă cu PSG.


Ruben de la Barrera a preluat-o pe Deportivo la Coruna!

UPDATE, 15 ianuarie, ora 19:20 / Dat afară de Viitorul Constanța și înlocuit cu Mircea Rednic, spaniolul Ruben de la Barrera a revenit în țara natală și a repluat o echipă uriașă. Este vorba despre Deportivo la Coruna, fostă campioană în La Liga, dar și semifinalistă a Ligii Campionilor în sezonul 2002-2003. Obiectivul fostului antrenor de la Viitorul este să o promoveze pe Depor în cea de-a doua divizie a Spaniei.

„Avem obiective pe termen scurt, deocamdată. Vrem rezultate rapide, dar așa este când preiei din mers un club. Este destul timp și pentru a imprima un nou stil de joc, pe care vom încerca să îl implementăm la antrenamente. Jucătorii trebuie să conștientizeze la ce club se află și să dea totul pentru culorile lui Deportivo”, a spus antrenorul care preia formația aflată pe locul doi în grupa 1 a celei de-a treia ligi din Spania. El va debuta pe 17 ianuarie, contra formației Salamanca.


Tatăl lui Pavel Badea a murit

UPDATE, 15 ianuarie, ora 16:07 / O veste tristă a lovit vineri în lumea fotbalului din Oltenia, tatăl fostului fotbalist și președinte al Universității Craiova, Paven Badea, a murit.

”Veste tristă astăzi: tatăl lui Pavel Badea s-a stins din viață. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Suntem alături de tine, Bădiță!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării din Bănie.

Tragedia este cu atât mai mare pentru fostul fotbalist cu cât în urmă cu nici patru luni și-a pierdut și mama.


Auckland City FC nu va parcticipa la CM al cluburilor

UPDATE, 15 ianuarie, ora 14:52 / Echipa neo-zeelandeză Auckland City FC a anunţat FIFA că nu va participa la Campionatul Mondial al cluburilor din cauza măsurilor de izolare şi carantină decise de autorităţile naționale în contextul pandemiei de coronavirus.

Campionana zonei Oceania a precizat că nu a fost posibilă o soluţie, având în vedere cerinţele decise de guvern cu privire la izolare şi carantină. FIFA a anunțat pe site-ul oficial că împreună cu autorităţile din Qatar vor implementa un protocol medical şi de siguranţă detaliat pentru toţi cei implicaţi în competiţie.

La Campionatul Mondial al cluburilor vor participa Al-Duhail SC, Al Ahly SC, FC Bayern Munchen, Ulsan Hyundai FC, Tigres UANL şi câştigătoarea Copei Libertadores. Al-Duhail, care ar fi trebuit să joace cu Auckland City FC în primul tur, va evolua direct în turul doi. Tragerea la sorţi a competiţiei va avea loc la 19 ianuarie. Turneul va avea loc în perioada 1-11 februarie, în Qatar.


Adi Vasile, înainte de CSM – Vipers: “Va fi la limită!”

UPDATE, 15 ianuarie, ora 11:38. Adi Vasile a prefațat confruntarea dintre CSM București și Vipers Kristiansand, programat sâmbătă, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din București. Este un meci crucial pentru un loc în top 2, care ar asigura un loc direct în sferturile de finală:

”Înainte de fiecare meci meseria mea este ca adversarul să nu mă surprindă cu nimic și să pot să transmit echipei această informație, astfel încât ea să și rămână în mintea jucătorului. Sunt puține secrete pe care o echipă poate să le mai aibă în fața alteia, mai ales că în ultimele sezoane ne-am întâlnit de câteva ori.

În sport tot timpul va face diferența calitatea individuală a unui jucător sau calitatea unui grup de jucătoare. Dacă m-aș gândi că norvegienii s-ar putea să obosească doar pentru că au participat la un turneu final, înseamnă că nu știm ce înseamnă antrenamentul la ei și cât se pregătesc, ce sistem bine pus la punct au în acea țară.

Va fi un meci foarte intens, la limită, sper să gestionăm mai bine faza de apărare și finalul de meci. Este mult echilibru în Liga Campionilor, fiecare echipă a demonstrat că poate bate pe oricine, este o grupă în care nimic nu este câștigat, nimic nu este pierdut ăn orice loc al clasamentului ai fi, este bine pentru noi că suntem în prima parte a clasamentului.

Trebuie să consolidăm lucrurile la care am lucrat, astfel încât la momentul testului suprem să fim siguri pe o bază bună”, a spus Adi Vasile înainte de meci.


Charles Leclerc, infectat cu coronavirus

UPDATE, 15 ianuarie, ora 08:07 / Pilotul francez de Formula 1 al echipei Ferrari, Charles Leclerc, a fost testat pozitiv cu coronavirus și a intrat în izolare.

”Conform protocolului, Charles este testat în mod regulat şi rezultatul celui mai recent test a venit pozitiv. Charles ne-a anunţat imediat şi a informat pe toată lumea cu care a fost în contact apropiat în ultimele zile. În prezent se simte bine, având simptome minore şi se izolează la domiciliu, la Monaco”, a anunțat scuderia Ferrari pe contul de Twitter.


Ioniță, Takayuki și Fatai rămân suspendați

UPDATE, 14 ianuarie, ora 23:30 / Cristian Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a anunțat că fotbaliștii Astrei, Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, rămân în continuare suspendați, în contextul scandalului de dopaj.

„Nu particip la ședințele Comisiei de Audiere, n-am voie să intervin. Am fost la sediul instituției, s-a prezentat avocatul azi. Ce s-a discutat nu cunosc, nu am acces în sală. S-a prezentat și un jucător. Nu vreau să vorbesc despre această speță, e în curs de gestionare. Nu vreau să intervin deloc în această etapă a cazului.

Pot să vă spun că am avut procese la Curtea de Apel Ploiești, pentru Fatai și Seto. Am fost acționați în judecată pentru a se ataca decizia de suspendare. Am câștigat. Azi a fost speța Ioniță, la București, s-a dat și decizia. Le-a fost respins apelul celor de la Astra! Instanța a decis că suspendarea a fost acordată corect”, a declarat Balaj la emisiunea „Digi Sport Special”, de la Digi Sport.

Takayuki, Fatai și Ioniță n-au mai evoluat într-o partidă oficială din 26 septembrie 2020. Cei trei nu doar că nu au voie să joace în competiții oficiale, dar au interzis și la antrenamentele echipei lui Eugen Neagoe.


LPF a modificat programul etapei a 17-a din Liga 1

UPDATE, 14 ianuarie, ora 20:50 / LPF a anunţat că a modificat programul etapei a 17-a din Liga 1. Decizia a venit în urma atenţionărilor meteorologice. Astfel, partida Sepsi – CFR Cluj, care trebuia să se joace duminică, de la ora 19:00, a fost mutată la ora 16:45.

Sâmbătă, 16 ianuarie

Ora 20.00 Dinamo – Chindia Târgoviște

Duminică, 17 ianuarie

Ora 14.30 FC Argeș – Gaz Metan Mediaș (trebuia să se joace la ora 16.45)

Ora 16.45 Sepsi OSK Sf Gheorghe – CFR Cluj (trebuia să se joace la ora 19.00)

Ora 19.00 Academica Clinceni – FC Hermannstadt (trebuia să se joace la ora 14.30)

Luni, 18 ianuarie

Ora 17.00 Poli Iași – FC Botoșani

Ora 20.00 Astra Giurgiu – Universitatea Craiova

Marți, 19 ianuarie

Ora 17.00 FC Voluntari – UTA

Ora 20.00 Viitorul Constanța – FCSB

Depistat pozitiv cu COVID, Andy Murray ar putea rata Australian Open

UPDATE, 14 ianuarie, ora 12:05 / Prezența scoțianului Andy Murray la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, este pusă sub semnul întrebării după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Murray este în izolare la domiciliu și nu se va putea îmbarca într-unul dintre cele 18 zboruri charter puse la dispoziție de organizatori pentru transportul jucătorilor care vor participa la ediția din acest an, programată să înceapă pe 8 februarie.

În cazul în care nu vor apărea complicații, jucătorul britanic va ajunge, totuși, mai târziu la Melbourne și va luat startul la Australian Open.


Fofana, suspendat o etapă după scandalul cu Istavn Kovacs

UPDATE, 14 ianuarie, ora 12:05 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat deciziile Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, sancţionaţi fiind Leo Grozavu, clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Boubacar Fofana şi Vladimir Screciu.

Mijlocașul celor de la Sepsi, Boubacar Fofana, a primit o suspendare de o etapă și o amendă de 740 de lei, după ce a fost eliminat pentru un scandal cu arbitrul Istvan Kovacs. În schimb, jucătorul Universității Craiova, care a primit cartonașul roșu în același meci, a fost suspendat două etape și penalizat cu 3.000 de lei.

După meciul FCSB – Sepsi OSK, disputat anul trecut, clubul covăsnean a primit avertisment și o amendă de 3.000 de lei, iar antrenorul Leo Grozavu a primit o suspendare de două etape și o penalitate de 320 de lei.


Alex Ferguson susține lupta împotriva demenței

UPDATE, 14 ianuarie, ora 10:51 / Fostul manager al echipei Manchester United, Alex Ferguson, se implică în lupta împotriva demenței și va participa în acest sens la o emisiune cu strângere de fonduri.

Conform site-ului oficial al grupării engleze, la evenimentul ”Sport United Against Dementia” pe lângă Ferguson vor mai participa managerul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, fostul mare fotbalist al ”cormoranilor”, Kenny Dalglish, și selecționerul naționalei Angliei, Gareth Southgate.

Două foste mari glorii ale lui Manchester United au fost lovite de demență. Este vorba de legendarul Bobby Charlton și de Nobby Stiles, care între timp a și murit.


Santos – Palmeiras, finala Copei Libertadores

UPDATE, 14 ianuarie, ora 10:48 / Echipa braziliană Santos a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia argentiniană Boca Juniors, în manşa a doua a semifinalelor Copei Libertadores.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Diego Pituca (16), Yeferson Soteldo (49) și Lucas Braga (51). În tur, în Argentina, scorul a fost egal, 0-0. Cealaltă finalistă este tot din Brazilia, Palmeiras, care a trecut de River Plate (Argentina), după 3-0, în deplasare şi 0-2, acasă.

Santos are trei trofee ale Copei Libertadores, cucerite în 1962, 1963 şi 2011, şi poate deveni prima formaţie braziliană care câştigă titlul de patru ori. Palmeiras a mai câştigat Copa Libertadores în 1999. Finala actualei ediţii, amânată din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, va fi la 30 ianuarie, la Rio de Janeiro.


James Harden a semnat cu Brooklyn Nets

UPDATE, 14 ianuarie, ora 10:41 / Baschetbalistul american James Harden a părăsit formația Houston Rockets după o perioadă plină de scandaluri și va evolua la Brooklyn Nets.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, Harden a forțat mâna conducătorilor de la Houston, el nemaidorind să rămână la echipă după nouă ani petrecuți în Texas.

După o rundă de negocieri eșuate cu Philadelphia 76-ers, conducătorii lui Rockets au ajuns la o înțelegere pentru cedarea lui Harden la Nets, acolo unde se conturează o nouă forță în NBA. Harden va juca la Brooklyn alături de alți doi mari baschetbaliști: Kevin Durant și Kyrie Irving.

ADVERTISEMENT