Sport

Alex Ioniță, atac dur la ANAD: „Jucătorul de la Dinamo a luat trei luni, mie mi-au dat un an!”

Alex Ioniță a răbufnit la adresa Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), din cauza suspendării pe care a primit-o în cazul de dopaj în care a fost implicat.
26.07.2021 | 15:25
Alex Ionita atac dur la ANAD Jucatorul de la Dinamo a luat trei luni mie miau dat un an
ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au fost implicați într-un scandal „monstru” de dopaj. În urma acestui scandal, Ioniță și Fatai au primit un an de suspendare, iar Takayuki opt luni.

Totul a pornit de la faptul că cei trei fotbaliști au făcut anumite substanțe (vitamine), intravenos, la o clinică de specialitate. Alex Ioniță a fost singurul care a recunoscut faptul că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă, însă, ulterior, și-a retras declarația.

ADVERTISEMENT

Alex Ioniță, atac dur la ANAD

Alex Ioniță acuză faptul că Magaye Gueye, fostul jucător al lui Dinamo, a fost suspendat doar trei luni, după ce a fost prins dopat cu cocaină. În timp ce, în cazul său, ANAD i-a aplicat o suspedare de un an.

„După meci au venit și au spus că vor să aibă o discuțe neoficială cu noi. Ne-au înregistrat, fără să ne zică. Eu mă gândeam că nu ne cred că am făcut vitamine, ci că am băgat substanțe interzise. Știam de ibuprofen, de cocaină și alte substanțe, dar nu mă gândeam niciodată la vitamine.

ADVERTISEMENT

Jucătorul de la Dinamo care a fost prins cu cocaină a luat trei luni, mie mi-au dat un an. Când au venit și ne-au întrebat, eu am vorbit deschis. Avem foaie de la clinică. Am făcut 100ml, cantitatea legală.

Mulți poate mă consideră nebun. Nu cunosc procedurile. Am stat trei luni de zile, nu am făcut nimic, după am recunoscut, după mi-am retras declarația. Am făcut asta pentru că nu cunosc procedurile. Ni s-a spus că au destule probe împotriva noastră și că risc patru ani și am zis ok”, a declarat Alex Ioniță, la Antena Sport.

ADVERTISEMENT

Alex Ioniță: „Totul ca să te scoată din circuit cu orice preț!”

Ba mai mult, Alex Ioniță consideră că s-a dorit scoaterea sa din circuitul fotbalistic.

„Dacă voi ziceți așa și vreți să recunosc mai mult decât am făcut, zic așa, pentru a primi clemență, să nu risc patru ani. Ai voie doar 100ml, cu acordul medicului, noi 100 am făcut. Sunt suspendat un an. Nu am voie cu antrenori cu licență, nu am voie în baze sportive. Trebuie să mă antrenez în parcuri și la sala de forță. Totul ca să te scoată din circuit cu orice preț.

Durerea este că sunt conștienți că nu a fost intenție de dopaj. Nu au cum să demonstreze lucrul ăsta și noi stăm de 10 luni de zile. Eu și Fatai am primit un an, iar Takayuki a primit 8 luni, de ce? Eu m-am dus și am zis ca ei pentru a primi clemență. Îi tot întrebam de ce nu primesc verdict.

ADVERTISEMENT

Când am văzut așa mi-am retras declarația și în următoarea zi mi-au dat suspendarea de un an de zile. Timp de șase luni nu au dat niciun verdict. Nici nu mi-au luat în considerare ultima declarație. Eu am recunoscut pentru a primi clemență. Cu toții am fost în aceeași situație, dar eu am primit un an și Takayuki 8 luni”, a mai spus Alex Ioniță.

ADVERTISEMENT
Tags: