Sport

ANAD a luat decizia în scandalul de dopaj iscat de Magaye Gueye! Ce se întâmplă cu fostul atacant de la Dinamo

Pentru că și-a recunoscut vina, senegalezul a beneficiat de clemență din partea ANAD și se poate întoarce pe terenul de fotbal.
12.07.2021 | 22:42
ANAD a luat decizia in scandalul de dopaj iscat de Magaye Gueye Ce se intampla cu fostul atacant de la Dinamo
ADVERTISEMENT

Dat afară de Dinamo după ce a fost prins dopat cu cocaină, Magaye Gueye poate răsufla ușurat. Pentru că „și-a recunoscut acțiunea și a regretat-o”, conform avocaților Vlad Hosu și Emil Constantinescu, Agenția Națională Anti-Doping a dictat în cazul său o suspendare de doar trei luni, ceea ce înseamnă că se poate întoarce deja pe terenul de fotbal.

Hotărârea comisiei de audiere a sportivilor și personalului asistent care au încălcat reglementările anti-doping a fost luată în cursul zilei de miercuri, 7 iulie. Cum era suspendat încă din primăvara acestui an, atacantul francez de origine senegaleză și-a ispășit pedeapsa, așa că are dreptul să revină în activitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, apărătorii săi au susținut în timpul audierilor că „abaterea nu a avut legătură cu performanța în sport și nu a avut loc în cadrul unei competiții sportive”. Până să ajungă în „Ștefan cel Mare”, acesta a mai evoluat pentru Strasbourg, Everton, Brest, Millwall, Adanaspor, Osmanlispor și Qarabag.

Vești bune pentru Magaye Gueye. A scăpat de suspendare și poate juca din nou fotbal

Săptămâna trecută, comisia condusă de Dorin Silviu Sabău a dictat o suspendare de trei luni în cazul lui Magaye Gueye pentru încălcarea unui Articol din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, „constituie încălcări ale reglementărilor anti-doping utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță interzisă sau o metodă interzisă”. Având în vedere că pedeapsa a fost ispășită deja, atacantul se poate întoarce pe terenul de fotbal.

Există, însă, riscul ca problemele sale să depășească sferele fotbalistice. Altfel spus, pentru că a fost depistat pozitiv cu cocaină, cazul ar putea ajunge în atenția organelor de cercetare penală.

ADVERTISEMENT

Dinamo i-a reziliat contractul și a cerut daune: „Nu putem să tolerăm”

În mod normal, Poliţia trebuie să verifice care sunt circumstanţele. Nu ştiu ce competenţă are Agenţia ANAD, dacă poate trimite o comunicare către Poliţie. Oricine este descoperit intoxicat, acesta este termenul legal, suferă nişte rigori ale legii.

Tipul acesta de drog este încadrat la cele de mare risc. Cel mai probabil se aşteaptă confirmarea de la testul B, la un al doilea laborator, iar lumea este circumspectă ca să nu apară o gafă”, a explicat un avocat, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De îndată ce a aflat de abaterea jucătorului său, clubul Dinamo a decis să-i rezilieze unilateral contractul și să solicite daune materiale pentru lezarea imaginii. „Nu putem sa tolerăm, pentru că vorbim despre Dinamo. Am fi putut doar să reziliem contractul, dar vom cere daune, pentru că imaginea lui Dinamo este afectată.

Să nu credeți că nu mai avem comunicare cu el și ne comportăm cu el precum cu un lepros. Avem comunicare cu el. Dinamo nu avea ce să facă mai mult, pentru că el din punct de vedere sportiv se pregătea foarte bine, venea la antrenamente, nu aveai cum să îți dai seama…

El este acasă. Aceasta e procedura legală. Nu mai are cum să se antreneze în cadrul echipei. Sunt lucruri normale care se întâmplă la cel mai înalt nivel. E acasă, așteaptă să… probabil discută și el cu un avocat, pentru că va avea de dat explicații.

Urmează o întâlnire la ANAD, un fel de interviu cu niște întrebară standard. El va trebui să vină cu niște răspunsuri clare”, a anunțat, la vremea respectivă, managerul sportiv al „câinilor”, Mario Nicolae.

ADVERTISEMENT