News

Alexandru Cumpănașu, față în față cu Gheorghe Dincă. Unchiul Alexandrei Măceșanu a fost chemat la audieri

03.03.2021 | 13:38
Alexandru Cumpanasu fata in fata cu Gheorghe Dinca Unchiul Alexandrei Macesanu a fost chemat la audieri
Alexandru Cumpănașu speră ca instanța să facă lumină în acest caz. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce magistrații Curții de Apel Craiova au respins cererea de strămutare formulată de Gheorghe Dincă, procesul s-a reluat miercuri dimineață, cu audierea martorilor implicați în acest dosar. Printre ei s-a numărat și Alexandru Cumpănașu, unchiul uneia dintre fetele sechestrate, violate și probabil ucise de monstrul din Caracal.

Eu voi spune tot ce ştiu, aşa cum am făcut şi la parchet. Vin, totuşi, cu speranţă”, a afirmat acesta la intrarea în tribunal. Având în vedere că rudele celor două adolescente s-au aflat la rândul lor în sală, inevitabil au apărut și incidente mai puțin plăcute.

ADVERTISEMENT

Pe 15 ianuarie 2021 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Alexandru Cumpănașu, audiat în dosarul Caracal

Este pentru prima când sunt față în față cu acest nenorocit.  Nu sunt pregătit, vă spun sincer. Dar sunt pregătit să spun adevărul şi să ajut.

ADVERTISEMENT

Nu poţi să fii pregătit să dai ochii cu un asemenea individ. Aş avea multe să-i adresez, dar din păcate nu cred că mi se va permite, având doar statutul de martor.

Sper să nu scape nepedepsit pentru toate faptele pe care le-a făcut. Eu voi spune tot ce ştiu, aşa cum a făcut şi la parchet. Mai departe, ţine de instanţă. Vin, totuşi, cu speranţă”, a declarat Alexandru Cumpănașu la intrarea în sediul Tribunalului Olt.

ADVERTISEMENT

Bunicul Luizei Melencu: „Dincă a avut drepturi și a vorbit. Se negociază ca la piață”

Pe măsură ce procesul avansează, se ridică, paradoxal, mai multe semne de întrebare cu privire la acest caz. În plus, între avocații celor două familii există tensiuni tot mai mari, de când apărătoarea familiei Melencu a încercat să dea de înțeles în instanță că mama Alexandrei are tendința de a ascunde adevărul, iar bunicul Luizei susține că „sunt interese ascunse la mijloc”.

Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat, dar ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt.

ADVERTISEMENT

Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. O bătaie de joc.

S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depăşesc evenimentele, problemele.

Sau are ordine de la Bucureşti, ca toţi ceilalţi, să muşamalizeze acest dosar. Un circ. O mizerie. Suntem foarte dezamăgiţi”, a răbufnit bătrânul la finalul termenului de judecată.

ADVERTISEMENT