Sport

Alexandru Mateiu, replică dură pentru Mircea Rednic: ”I-am arătat de ce e în stare Craiovița, UTA nu a contat”

Universitatea Craiova a învins cu 1-0 la UTA Arad și păstrează șanse mari la o calificare în sferturile Cupei României, după reușita lui Alex Mateiu.
01.11.2023 | 21:40
Alexandru Mateiu replica dura pentru Mircea Rednic Iam aratat de ce e in stare Craiovita UTA nu a contat
Alexandru Mateiu, replică dură pentru Mircea Rednic: ”I-am arătat de ce e în stare Craiovița, UTA nu a contat”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Marcatorul unicului gol al meciului, Alexandru Mateiu, a fost extrem de supărat pe declarațiile făcute de antrenorul celor de la UTA Arad, Mircea Rednic. ”Puriul” ironizase CSU Craiova, anunțând înainte de meci că adevărata Universitatea Craiova e echipa lui Adrian Mititelu.

Universitatea Craiova a învins cu 1-0 la UTA Arad

În schimb, CSU Craiova ar fi ”Craiovița”. Mateiu a mărturisit că jucătorii Craiovei au fost motivați suplimentar tocmai de această declarație, pentru a-i da peste nas lui Rednic. ”Mă simt fericit, am arătat ca o echipă tot meciul, am avut două reprize foarte bune. S-a văzut o determinare, ambiție, cu siguranță dacă jucăm la fel vom câștiga în viitor.

ADVERTISEMENT

E rezultat echitabil, ei au avut un singur corner, Craiovița o echipă mică a cartierului din Craiova i-a demonstrat că n-avem ce să facem cu UTA. O jignire, i-am arătat Craiovița ce este în stare să facă pe teren, n-a avut nicio șansă echipa dânsului. A fost și neșansă, sper să fie nou început, sper să câștigăm sâmbătă, avem un meci important, cu siguranță vom arăta altfel”, a explicat Mateiu.

Între timp, reprezentantul staff-ului tehnic Dragoș Bon, a fost fericit că echipa sa a arătat altfel, după o perioadă în care mai toată lumea le punea probleme reale oltenilor. ”Am fost echipa care a dat tonul, am alergat după această victorie, era foarte foarte importantă pentru noi, aveam nevoie de victorie ca să ne relansăm, să nu ieșim din obiectiv. Pentru noi un semieșec era un eșec, cu două puncte acumulate era greu să mai avem șanse.

ADVERTISEMENT

Mă bucur mult că am controlat jocul, dar trebuie să fim mult mai lucizi. Cum v-am spus, e o victorie importantă, nu traversam o perioadă așa cum doream, s-a jucat pentru un obiectiv, era normal să fie bucurie mare. E descătușarea asta, s-a creat în jurul nostru, al băieților”, a explicat Bon, după partidă.

Înainte de această partidă, antrenorul Mircea Rednic trimitea ”săgeți” spre CSU Craiova. ”Meciurile care urmează sunt grele, iar avem meci de Cupă. Mergem iar la Arad, marți la Oradea, avem meci de Cupă, după care meciul cu Dinamo și ar fi păcat ca după victoria de astăzi să nu înlănțuim încă o victorie.

ADVERTISEMENT

Până la meciul cu Dinamo avem meciul de Cupă cu U Craiova, pentru mine asta e Craiova, a lui Adrian (n.r. – Mititelu), să nu se supere nimeni. Cealaltă, Craiovița! Îmi cer scuze, dar eu știu cum s-a pornit, eu am antrenat echipa asta și îmi pare rău pentru că n-au echipă”, a declarat Mircea Rednic la conferința de presă.

De altfel, imediat după acest meci, Mircea Rednic a avut din nou o replică foarte dură la adresa lui Mateiu, atunci când a auzit că fotbalistul oltenilor a fost deranjat pentru că ”Puriul” consideră că FCU Craiova lui Adrian Mititelu este adevărata Universitatea Craiova. De data aceasta Rednic a fost și mai vehement, insistând că singura Universitatea Craiova e FCU Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

După două etape din Cupa României, Universitatea Craiova a acumulat 4 puncte, fiind pe locul secund în Grupa D, după FC Voluntari (4 puncte). UTA Arad păstrează în continuare șanse la calificare, cu 3 puncte, însă momentan arădenii se vor gândi mai degrabă la meciul din SuperLigă, contra celor de la Dinamo București.

Asta, pentru că arădenii vor evolua în ultima etapă din această grupă cu FC Voluntari, pe teren propriu, partidă în care victoria ar fi sinonimă cu o calificare. În schimb, Universitatea Craiova va avea un meci aparent complicat cu Farul Constanța, formație care momentan nu are niciun punct în grupă, după un singur meci disputat.

ADVERTISEMENT