Fotbal intern

Cel mai greu moment din cariera lui Alexandru Maxim. Ce acuze îi aduce lui Anghel Iordănescu

08.09.2020 | 20:08
Cel mai greu moment din cariera lui Alexandru Maxim Ce acuze ii aduce lui Anghel Iordanescu
ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim a vorbit după meciul câștigat de România cu Austria, scor 3-2, despre cel mai greu moment din cariera sa, când a fost lăsat acasă de selecționerul Anghel Iordănescu și nu a făcut parte din lotul României la EURO 2016.

Alexandru Maxim a fost transformat de Mirel Rădoi într-un jucător de care echipa națională are mare nevoie, acel număr zece despre care vorbea Ciprian Marica și care ne lipsește de atâția ani.

ADVERTISEMENT

Maxim are 40 de selecții la echipa națională și 5 goluri, iar în această pauză compețională s-a transferat la Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, tocmai pentru a rămâne în vizorul echipei naționale, după cum a declarat la finalul meciului cu Austria.

Alexandru Maxim despre cel mai greu moment din carieră: ,,Aș fi meritat să fiu în lot la Euro 2016. N-am primit nicio explicație la momentul respectiv”

Alexandru Maxim a vorbit despre cel mai greu moment din cariera sa de fotbalist, când selecționerul Anghel Iordănescu a decis ca fotbalistul lui Stuttgart să nu facă parte din lotul pentru EURO 2016 și peste care nu a putut trece nici măcar în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

,,Ăla a fost cel mai delicat moment din cariera mea. Da, a fost nemeritat, din punctul meu de vedere… Venisem după o perioadă în care jucasem meci de meci la Stuttgart, jucasem 9 din 10 meciuri în preliminarii”, a spus cu regret fotbalistul lui Gaziantep pentru Digisport.

Maxim are cifre bune și la echipa de club, unde Marius Șumudică se bazează pe internaționalul român, care a marcat 7 goluri în campionatul Turciei, fiind cotat la 2,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ,,A demonstrat că merită tricoul cu numărul 10!”

Dacă la finalul meciului cu Austria, Alex Maxim a ținut să îi mulțumească lui Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep nu a întârziat să îi răspundă fotbalistul cu aceeași monedă.

,,A făcut și faza de apărare. Cred că Maxim a demonstrat că merită tricoul cu numărul 10. A demonstrat după tot ce a făcut, nu înseamnă dacă ești 10 să bați cornere, să bați lovituri libere… el azi a demonstrat că merită tricoul. Iar golul, de o frumusețe rară. În ultimul sfert de oră Maxim a jucat bandă dreapta, e clar că e o altă mentalitate”, a spus Șumudică despre elevul său de la Gaziantep.

ADVERTISEMENT
  • 2.300.000 de euro este cota lui Alexandru Maxim pe site-urile de specialitate