Sport

Alexandru Păun i-a scos la tablă pe olteni! Apărarea Craiovei, repetentă în fața campioanei. Notele Fanatik după derby

15.05.2021 | 23:37
Alexandru Paun ia scos la tabla pe olteni Apararea Craiovei repetenta in fata campioanei Notele Fanatik dupa derby
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat cu 3-1 derby-ul cu Universitatea Craiova și are în acest moment prima șansă la titlu. Alexandru Păun a fost omul meciului. Intrat în minutul 4, atacantul ardelenilor a înscris la prima atingere și a liniștit spiritele cu golul de 3-1.

După o primă parte echilibrată, campioana României și-a luat viteză în partea secundă. Universitatea Craiova a căzut inexplicabil după pauză și elevii lui Edi Iordănescu au profitat și au înscris de două ori, pentru un final liniștit de meci.

ADVERTISEMENT

Alexandru Păun i-a scos la tablă pe olteni! Baiaram, singurul remarcat al Craiovei

Cel mai bun om al oltenilor a fost Ștefan Baiaram, care a marcat superb în minutul 11, dar s-a accidentat și a fost schimbat în minutul 38. De cealaltă parte, remarcăm evoluția lui Bordeianu, care a ținut foarte bine centrul terenului, Debeljuh, care a dat două pase superbe de gol, Deac, din nou decisiv și Alexandru Păun, cu două goluri marcate. Notele FANATIK după Craiova – CFR Cluj 1-3:

Universitatea Craiova:

Mirko Pigliacelli – 6 – A văzut târziu mingea trimisă în minutul 5 de Păun. N-a avut ce să facă nici la golurile doi și trei ale ardelenilor, fiind lăsat de apărători singur cu Deac și Păun.

ADVERTISEMENT

Mihai Căpățînă – 4 – Depășit în câteva rânduri în banda dreaptă, evoluție modestă, în aceeași notă dezastruoasă a defensivei oltene.

Stephane Acka – 4 – Nu a avut prea multe probleme în prima parte, dar a căzut în partea secundă. Depășit la golul doi al ardelenilor când Debeljuh i-a pasat cu pieptul în careu lui Deac de lângă el. Multe gafe pentru fundaș.

ADVERTISEMENT

Marius Constantin – 6 – A avut o evoluție solidă în prima parte, apoi a suferit o accidentare la gleznă. Schimbat la pauză și asta s-a văzut. A fost cel mai bun apărător al gazdelor.

Bogdan Vătăjelu – 4 – A avut o intervenție neglijentă la Ciprian Deac în careu, dar arbitrul nu a fluierat fault, faza fiind la limită. Evoluție haotică a fundașului lateral, care a pierdut mingea la golul trei al ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu – 6 – A fost la un pas să aducă egalarea cu un șut superb în minutul 15, care a trecut puțin pe lângă poartă. A avut o evoluție bună în prima parte, dar a fost depășit de adversari în partea secundă.

Dan Nistor – 5 – O risipă mare de efort din partea mijlocașului. A avut câteva acțiuni incisive, dar nu a pus în pericol poarta CFR-ului.

George Cîmpanu – 4 – Evoluție slabă în prima parte, putea să șteargă totul cu un gol în minutul 44, dar șutul său a trecut puțin lângă. A părut stors de energie, cu perioade de absență lungă în joc. Înlocuit în minutul 66

Alexandru Cicâldău – 4 – A tratat cu lejeritate faza din care Păun a deschis scorul. Depășit ușor de jucătorul CFR-ului. A avut o evoluție modestă, n-a adus niciun avantaj echipei.

Ștefan Baiaram – 7 – A ieșit la rampă în minutul 11 când a marcat un eurogol după o acțiune personală sclipitoare. S-a accidentat la gleznă și a ieșit în minutul 38.

Andrei Ivan – 6 –  A ratat o șansă uriașă în minutul 24. Șutul său a trecut puțin pe lângă. Activ în atac, bătăios cu fundașii adverși. I s-a terminat benzina în minutul 65 când a dispărut din joc.

Au intrat pe parcurs: 

Juan Camara (min. 39) – 4 – Invizibil în cele 50 de minute în care a evoluat. Niciun aport pe apărare sau în atac.

Mihai Bălașa (min. 45) – 4 –  Depășit de Alexandru Păun la faza golului trei. Nu a intrat deloc bine în joc și cu el în teren, apărarea Craiovei a fost praf.

Vladimir Screciu (min. 66) – 4 –  Nu s-a remarcat cu nimic de când a intrat în teren. Foarte bine blocat de clujeni. Puține mingi au trecut pe la el.

Mattia Fedele (min. 78): Nu a adus nimic în plus în ultimele 12 minute.

Alexandru Tudorie (min. 78): A avut o ocazie uriașă în minutul 84, dar nu a tras la poartă din poziție bună, fiind deposedat.

CFR Cluj:

Gzregorz Sandomierski – 6 – Surprins ieșit la golul egalizator marcat de Baiaram. A apărat ce a fost de apărat în acest meci. O evoluție decentă pentru portarul polonez.

Mateo Susic – 6 – Destul de șters în prima parte cu multe ezitări în banda dreaptă, însă mult mai bine în partea a doua. Centrări periculoase, mai dese incursiunile în atac.

Paulo Vinicius – 7 – A fost avertizat în prima repriză pentru un fault la Dan Nistor. Nu a avut probleme prea mari cu atacanții adverși.

Andrei Burcă – 7 – Evoluție bună pentru fundașul central care a dat siguranță defensivei.

Mario Camora – 7 – La fel ca în celelalte meciuri, a alergat mult și depășit foarte rar de olteni.

Runar Mar Sigurjonsson – 6 –  Nu s-a văzut ca în alte meciuri. A creat câteva situații bune, dar nu a creat pericol. A fost schimbat în minutul 67.

Mihai Bordeianu – 7 – A ținut bine centrul terenului, mai ales în a doua parte când CFR Cluj a dominat fizic disputa. Mult efort pentru mijlocaș.

Adrian Gîdea – A fost înlocuit în minutul 4. A jucat prea puțin pentru a putea fi notat

Ciprian Deac – 7 – Mare risipă de efort în prima repriză. A fost faultat în careu de Vătăjelu, dar Kovacs nu a dat penalty. A marcat golul de 2-1 în minutul 68. Din nou decisiv pentru CFR Cluj. Înlocuit în minutul 80.

Gabriel Debeljuh – 8 – S-a remarcat în sens negativ în minutul 34 când a blocat fără să vrea șutul lui Păun, care se îndrepta periculos spre poartă. S-a revanșat în repriza secundă când i-a pasat perfect cu pieptul la Deac, pentru golul de 2-1. Pasă extraordinară la goul trei marcat de Păun. Și-a făcut treaba cu vârf și îndesat cu două pase decisive.

Valentin Costache – 5 – Destul de absent în joc în prima repriză. A părut destul de obosit. Nu s-a remarcat cu nimic în meci și a fost schimbat în minutul 66.

Au intrat pe parcurs: 

Alexandru Păun (min. 4) – 8 – A marcat la prima atingere reușind să îl depășească ușor pe Cicâldău. În minutul 74 a făcut dubla după o cursă personală superbă în banda stângă. Jucătorul meciului, înlocuit în minutul 80.

Cătălin Itu (min. 67) – 5 – S-a văzut destul de puțin în joc în cele 25 de minute jucate.

Michael Perreira (min. 67) – 6 – A intrat bine în joc și a participat la faza din care CFR Cluj a marcat golul doi.

Ovidiu Hoban (min. 80) – A jucat puțin pentru a fi notat, meciul fiind deja tranșat.

Mario Rondon (min. 80) – Puține mingi au ajuns la el în ultimele 10 minute, CFR cedând posesia în final.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,91 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT