News

Alexandru Rafila a anunţat când se va încheia epidemia de gripă. Cazurile de viroze au scăzut mult în ultima vreme

Alexandru Rafila spune că numărul virozelor şi infecţiilor respiratorii a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni şi anticipează continuarea trendului descendent
30.01.2023 | 12:13
Alexandru Rafila a anuntat cand se va incheia epidemia de gripa Cazurile de viroze au scazut mult in ultima vreme
Alexandru Rafila spune că în două-trei săptămâni se va încheia eăpidemia de gripă Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila spune că numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere, reducerea infecţiilor fiind de 25% numai în ultima săptămână. Totodată, ministrul este de părere că în aproximativ două săptămâni epidemia de gripă va ajunge la final.

Consumul de medicamente este mai mare decât de obicei

Ministrul Sănătăţii spune că în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte fuseseră înregistrate cu o săptămână în urmă.

ADVERTISEMENT

“Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila, la PrimaNews.

Ministrul PSD-ist al Sănătăţii este de părere că în aproximativ două săptămâni se va încheia epidemia de gripă.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

“Încă suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea   situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a mai spus Alexandru Rafila.

De asemenea, acesta s-a referit şi la situaţia medicamentelor folosite în viroze respiratorii, ministrul social-democrat considerând că nu sunt probleme din acest punct de vedere, în ciuda faptului că se înregistrează un consum mai mare decât de obicei.

ADVERTISEMENT

“Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem  acordul  Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă  semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a mai declarat Alexandru Rafila.

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA