News

Alexandru Rafila avertizează că situația va fi dramatică dacă numărul de infectări se menține la peste 16.000 pe zi: „Sincer să fiu, nu știu ce putem face!”

Alexandru Rafila spune că situația din țară va fi una dramatică, dacă numărul de cazuri noi se menține la același nivel ridicat
15.10.2021 | 00:07
Alexandru Rafila avertizeaza ca situatia va fi dramatica daca numarul de infectari se mentine la peste 16000 pe zi Sincer sa fiu nu stiu ce putem face
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a precizat că situația din țara noastră va fi una cu adevărat dramatică dacă numărul de infectări se va menține atât de ridicat ca până acum.

Situația din țară va fi dramatică dacă cazurile noi se mențin la același nivel ridicat

Astfel, dacă vor fi în continuare câte 16.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus sau chiar mai multe de atât, atunci situația din țară se va înrăutăți.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, medicul și deputatul PSD a spus că el nu știe ce se va face țara în cazul în care așa ceva se va întâmpla, având în vedere că spitalele și medicii sunt deja depășiți și copleșiți.

Valurile cinci și șase ale pandemiei vor exista, cu siguranță, spune Alexandru Rafila, care a transmis că trebuie să fim preocupați de intervalul de timp în care vom avea numere mari ale noilor infectări.

ADVERTISEMENT

 „Valul 5 sau 6 vor exista, dar vor fi mici și nu vor avea un efect similar. Preocuparea este cât timp vom rămâne la aceste valori mari.

Dacă mai stăm două sau trei săptămâni cu 16-17.000 de cazuri în fiecare zi, va fi o mare dramă, pentru că sistemul de sănătate este deja depășit și sincer să fiu nu știu ce putem face!”, a precizat medicul, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila: Orice măsură va fi luată trebuie să fie acceptabilă pentru oameni

Mai mult, medicul spune că toate măsurile care vor fi luate în perioada următoare pentru ca pandemia să fie ținută sub control trebuie să ia în considerare nevoile oamenilor.

El chiar a comentat referitor la afirmațiile făcute de Florin Cîțu, conform cărora certificatul verde ar putea deveni obligatoriu pentru orice fel de activitate, inclusiv pentru a merge la magazinele alimentare.

ADVERTISEMENT

Părinții sau bunicii nu au nevoie de un asemenea document pentru a cumpăra „medicamente, lapte sau pâine”, a mai precizat Alexandru Rafila.

„Orice măsură în țara asta, carantina, certificatul verde, certificatul albastru, orice măsură va fi luată trebuie să fie acceptabilă pentru oameni.

Să înțeleagă de ce se ia acea măsură și cei care iau acea măsură trebuie să fie oameni care să transmită încredere. (…)

Eu nu cred că părinții, bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să își cumpere medicamente, lapte sau pâine”, a mai spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT