News

Alexandru Rafila critică organizarea Congresului PNL cu 5.000 de delegați: ”Este intolerabilă prezența atâtor persoane”

Alexandru Rafila a criticat decizia PNL de a-și organiza congresul cu aproape 5.000 de delegați. Deputatul spune că este de neacceptat ca așa multe persoane să participe la un eveniment, dată fiind situația epidemiologică.
27.09.2021 | 16:11
Alexandru Rafila critica organizarea Congresului PNL cu 5000 de delegati Este intolerabila prezenta atator persoane
ADVERTISEMENT

Deputatul PSD Alexandru Rafila a criticat organizarea Congresului PNL cu 5.000 de persoane. Reprezentantul României la OMS spune că ”este intolerabilă prezența atâtor persoane într-un spațiu închis”.

Alexandru Rafila, despre organizarea Congresului PNL cu 5.000 de delegați: ”Este intolerabilă prezența atâtor persoane”

Președintele Societății Române de Microbiologie și o figură extrem de importantă în perioada pandemiei de Covid-19, Alexandru Rafila, pune la zid decizia liberalilor de a-și organiza congresul cu aproape 5.000 de delegați într-o perioadă dominată de o acută criză epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Actualmente deputat al PSD, medicul se înscrie pe lista lungă a vocilor din opoziție care au criticat adunarea PNL în plin scenariu roșu al infecțiilor din Capitală.

”Sunt perfect de acord că acest congres nu avea de a face cu situația epidemiologică în care ne aflăm. Este intolerabil ca atâtea persoane să fie prezente într-un spațiu închis”, a descris Rafila, la Digi24, Congresul PNL de sâmbătă, de la Romexpo.

ADVERTISEMENT

În aceeași intervenție, deputatul Alexandru Rafila a comparat susținerea lui Iohannis pentru Cîțu cu poziția președintelui din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020.

”Mi-am adus aminte de campania electorală din 2020, când Klaus Iohannis s-a declarat pe față alături de PNL, iar PSD era admonestat. Așa s-a întâmplat și acum, cu poziția pro Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Atunci, Orban accepta cu foarte multă veselie poziția PNL. E bine să fim consecvenți în afirmații și în poziție”, a spus Dr. Rafila.

Congresul PNL, criticat și de Marcel Ciolacu: ”Festival al Covidului”

Șeful lui Alexandru Rafila pe linie de partid, Marcel Ciolacu, a fost primul social-democrat care a atacat dur organizarea Congresului PNL în plin scenariu roșu.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, președintele PSD a declarat despre Congresul PNL că ”nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al Covidului”.

”N-am asistat astăzi (n.r. sâmbătă) la un exerciţiu democratic. Am asistat astăzi la o ruşine naţională, la un partid care a sfidat total democraţia, regulile şi pe toţi românii. Şi-au bătut joc de lege şi toate aceste lucruri s-au întâmplat cu girul aşa-zisului preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, şi în acest al doilea mandat al său, a demonstrat că nu poate să fie preşedintele României, nu depăşeşte nivelul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Este inadmisibil să modifici lei în Guvernul României astfel încât tu şi partidul tău să poţi ţine un congres”, a spus Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Antena 3.

ADVERTISEMENT