News

Alexandru Rafila i-a răspuns lui Octavian Jurma, care anunțase explozia cazurilor de Covid-19: ”Important e dacă este calificat”

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a comentat recent o postare în care cercetătorul Octavian Jurma reliefa că anunțase încă de la 12 iulie că România va depăși 10.000 de cazuri de Covid-19 pe zi.
28.07.2022 | 08:16
Alexandru Rafila ia raspuns lui Octavian Jurma care anuntase explozia cazurilor de Covid19 Important e daca este calificat
Jurma a pus la îndoială de mai multe ori strategia Ministerului Sănătății, condus în prezent de Rafila. Foto: hepta.com, facebook.com/JurmaOctavian - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Invitat în emisiunea Subiectiv, moderată de la Răzvan Dumitrescu la Antena 3, Alexandru Rafila i-a răspuns lui Octavian Jurma. La un moment dat, ministrul sănătății s-a întrebat dacă acest cercetător este calificat pentru a răspândi informații despre pandemia de Covid-19 în spațiul public.

Alexandru Rafila l-a contrat pe Octavian Jurma

Amintim că replica lui Rafila a venit și în urma unui text pe care Jurma l-a publicat luni pe Facebook și în care sublinia că ”autoritățile continuă să nege riscurile infectării şi să vorbească despre pandemie la timpul trecut”.

ADVERTISEMENT

Nu înțeleg cum e chestiunea asta, prevenția comportamentului preventive… Nu prea are sens nici limba română. Nu vreau să fac comentarii, fiecare e liber să spună ce dorește.

Important e dacă este calificat să transmită astfel de informații publice și dacă informațiile pe care le-a transmis de-a lungul timpului s-au adeverit.

ADVERTISEMENT

(…) Din păcate, ar fi bine ca atunci când ținem cont de astfel de opinii, să vină din partea unor persoane care sunt calificate, ca să poată să furnizeze astfel de informaţii”, a declarat Alexandru Rafila despre postările lansate recent de Octavian Jurma pe Facebook.

Recomandările autorităților pentru populație

În acest context, amintim că purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru, a declarat miercuri că la nivelul Executivului există o preocupare în legătură cu creşterea numărului de cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În plus, acesta a punctat că orice măsură de prevenţie este binevenită și a menționat că membrii Cabinetului de miniștri au purtat masca de protecţie în ultima şedinţă de guvern.

Cărbunaru a reamintit că purtatul măştii este recomandat în spaţiile aglomerate, în mijloacele de transport în comun sau în acele încăperi în care nu este asigurată distanţa minimă.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României a mai completat că specialiştii vorbesc despre faptul că tulpina Omicron BA.5 a noului coronavirus tinde să devină predominantă și este din ce în ce mai contagioasă.

 

ADVERTISEMENT