Sport

Alianță istorică Dinamo-Steaua. În urmă cu o lună s-au bătut crunt, acum au dat mâna pentru un țel comun. Foto

Galeriile Sud Dinamo și Sud Steaua au lăsat rivalitatea la o parte și s-au unit pentru un protest comun, într-o acțiune istorică. Vezi mesajul transmis.
03.04.2024 | 23:00
Alianta istorica DinamoSteaua In urma cu o luna sau batut crunt acum au dat mana pentru un tel comun Foto
Galeriile rivale au făcut front comun într-un protest împotriva autorităților. Sursă foto: SudSteaua.ro
ADVERTISEMENT

În luna martie, lumea fotbalului a fost lovită de un scandal de amploare. Procurorii DIICOT au pus pe rol un dosar care s-a lăsat cu 19 percheziții la domiciliul unor personaje de rang înalt din galeria Rapidului, dar și a altor echipe.

Acțiune istorică a galeriilor rivale

Raziile s-au desfășurat pe raza județelor Ilfov, Iași, Prahova, nu doar în Capitală. Ulterior, mai multe persoane au fost reținute preventiv, printre care și șeful galeriei giuleștene, Liviu Ungurean (Bocciu).

ADVERTISEMENT

Ancheta autorităților este văzută drept un abuz de către suporterii Sud Dinamo și Sud Steaua. Rivalii de o viață au făcut front comun în cursul acestei zile și au lăsat deoparte orgoliile pentru a protesta într-un loc strategic.

Locul de întâlnire a fost Piața Constituției. Suporterii echipelor rivale s-au adunat pentru o poză istorică cu clădirea Parlamentului României pe fundal. Fanii Sud Dinamo și Sud Steaua au avut și un mesaj de trimis, un banner imens fiind întins în fața acestora: “Liber să fiu ultra” .

ADVERTISEMENT

În urmă cu fix o lună, cele două grupări de suporteri erau față în față și cu pumnii sus, în gardă. Cele două galerii au fost în centrul unui conflict chiar pe terenul de joc, înainte de startul meciului Dinamo – UTA, în ultima etapă a sezonului regular.

Mesaj public cu semnătură comună

Fanii CSA Steaua au fost la acel meci ca invitați ai celor de la UTA, cele două galerii find înfrățite de ani buni. Incidentul a dus la suspendarea terenului pentru patru etape în dreptul lui Dinamo, plus amende consistente.

ADVERTISEMENT

Revenind, ambele grupări au avut și un comunicat de transmis publicului, prin care își expun în mod detaliat motivele care au dus la acest gest inedit. Este menționat termenul abuz și faptul că Jandarmeria a reușit cu ghilimelele de rigoare să unească cele două galerii rivale. Mai jos aveți comunicatul redat în întregime.

În vremuri de restriște facem front comun! Dincolo de orice rivalitate în peluze sau pe străzi, în fața abuzurilor suntem ținte comune. Da, suntem rivali, dar când vine vorba despre idealuri, putem să stăm umăr lângă umăr. Ultima oară a fost acum ani buni, când am lăsat deoparte orice diferențe și am mers să deszăpezim oamenii blocați în casele lor de prin țară și să-i ajutăm cu atât cât aveam și noi.

ADVERTISEMENT

Înapoi în prezent, putem „să mulțumim” jandarmeriei pentru ocazia de a strânge rândurile. Coregrafii interzise pe motive incerte, mesaje oprite din considerente necomunicate, abuzuri în viețile și în casele noastre dis-de-dimineață, judecăți preferențiale, piedici din partea statului – toate sunt la ordinea zilei. Suntem tare curioși, admitem, dacă aceia care conduc structurile statului le îndeamnă să acționeze la fel de prompt, dedicat și agresiv împotriva structurilor de crimă organizată, care „sugrumă” România. De la noi se vede că nu. De la ei se văd, probabil, doar interesele, banii și dublul standard. Deși e 2024 acum, prea multe ne amintesc de vremurile de dinainte de​ ​’89. Rămâne, însă, valabil: NU RENUNȚĂM! Sud Dinamo și Sud Steaua. Sursă: SudSteaua.ro

ADVERTISEMENT