News

Aliatul lui Putin a stârnit furie la Londra. Ce gest a făcut președintele Armeniei la sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Președintele Armeniei, Vahagn Haciaturian, a stârnit furie la Londra pentru că a încălcat protocolul atunci când a vizitat sicriul Reginei.
18.09.2022 | 16:28
Aliatul lui Putin a starnit furie la Londra Ce gest a facut presedintele Armeniei la sicriul Reginei Elisabeta a IIa
Scandal diplomatic la sicriul Reginei. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Unul dintre aliații lui Vladimir Putin a intrat în Westminster Hall fără a respecta protocolul vechi de mii de ani și a stârnit indignarea societății britanice.

Gestul care a șocat Westminster Hall

În momentul în care președintele se apropia de sicriul de stejar al Reginei Elisabeta a II-a, un consilier al acestuia i-a făcut o poză, lucru total interzis de lege în acest moment.

ADVERTISEMENT

Președintele Haciaturian a ajuns în Westminster Hall înainte de 8 dimineața. Inițial s-a recules și s-a înclinat în memoria Reginei Elisabeta a II-a, după care asistentul său personal și-a scos telefonul mobil pentru a-l fotografia pe președinte, spre stupoarea generală a celor prezenți în apropiere, conform Ziare.com.

Președintele Armeniei a fost aspru criticat pentru acest gest și în mediul online, în condițiile în care societatea britanică este extrem de critică în aceste momente la orice gest care contravine protocolului și normelor impuse după moartea Reginei Elisabeta II-a.

ADVERTISEMENT

Între timp, Armenia are probleme mult mai mari în conflictul cu Azerbaidjan din Nagorno-Karabah. Armenii au cerut ajutorul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), condus de Rusia, însă răspunsul nu e momentan prea clar.

Rusia e prinsă în războiul din Ucraina și are propria sa agendă, astfel că ajutorarea Armeniei e lăsată pe planul secund. Între timp, autoritățile azere neagă că ar intra pe teritoriul Armeniei.

ADVERTISEMENT

“Prezența trupelor și echipamentelor forțelor armate armene în zona economică Azerbaidjan-Karabah continuă. Armata Azerbaidjanului efectuează contramăsuri locale ca răspuns la provocarea pe scară largă a Armeniei”, se arată în mesaj.

”Avem nevoie de mai multă atenție din partea comunității internaționale la ce se întâmplă – merităm mai multă atenție. Ați menționat războiul din Ucraina – acesta este exact ceea ce vecinul nostru speră: ca toată atenția să fie acolo și să nu apară o reacție adecvată din partea partenerilor importanți”, au replicat armenii.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 49 de militari armeni și 50 de militari azeri și-au pierdut viața la începutul săptămânii, într-un conflict care s-ar putea transforma într-un ”război total”. Președintele Vladimir Putin a făcut apel la calm, însă nu se știe dacă armata Rusiei va interveni în conflict.

ADVERTISEMENT