Life

Alimentele care pot să-ți îmbolnăvească animalul de companie. Viața câinilor poate fi pusă în pericol de ingrediente aparent banale

Alimentele care pot să-ți îmbolnăvească animalul de companie. Sunt anumite ingrediente care par banale dar care pot să le pună viața în pericol câinilor.
31.10.2023 | 17:40
Alimentele care pot sati imbolnaveasca animalul de companie Viata cainilor poate fi pusa in pericol de ingrediente aparent banale
Alimentele care pot să-ți îmbolnăvească animalul de companie. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Alimentele care pot să-ți îmbolnăvească animalul de companie. Viața câinilor poate fi pusă în pericol de unele alimente considerate sănătoase.

Alimentele care pot să-ți îmbolnăvească animalul de companie

Doctorul veterinar Marty Becker a făcut o listă a celor mai periculoase alimente pentru câini. Acestea sunt sănătoase pentru om, dar pentru patruped ar putea fi fatale!

ADVERTISEMENT

Pe lista alimentelor interzise sunt cireșele, strugurii, dar și usturoiul sau avocado. Ceapa, ciupercile sau roșiile nu ar trebui nici ele consumate de câini, spune specialistul.

Fructele de pădure și ciocolata sunt și ele alte alimente aparent banale dar care le pot face foarte mult rău animalelor noastre de companie.

ADVERTISEMENT

Ce recomandă specialiștii pentru câini

Doctorul veterinar Marty Becker  recomandă ca animalelor să le fie dată “hrană adevărată, care este predominant carne”.

De asemenea, este recomandat ca animalele să primească hrană crudă pentru că aceasta este cea mai bună pentru ei.

ADVERTISEMENT

Un sfat este ca proprietarii câinilor să le facă propriile mese zilnic, exact cum și-ar găti și pentru ei înșiși.

Desigur că acest lucru nu este realist pentru majoritatea oamenilor, așa că trebuie să ne îndreptăm atenția către alte tipuri de mâncare. Cea din comerț poate fi și ea periculoasă.

ADVERTISEMENT

Un motiv este pentru că producătorii de mâncare pentru câini folosesc foarte mulți conservanți pentru a păstra produsele proaspete cât mai mult timp. Aceștia nu ar trebui să se regăsească în mod natural în corpul câinelui dvs.

Trebuie să fie atenți la „umpluturi”. Conform doctorului veterinar, ele reprezintă “orice lucru pe care companiile alimentare îl pun în mâncarea câinelui tău și care nu face bine câinelui tău”.

Este vorba în special despre faptul că producătorii de alimente pentru câini înlocuiesc carnea cu orzul, fulgii de ovăz, orezul alb, porumbul, grâul și soia. Sunt mai ieftine decât carnea așa că producătorii o folosesc pentru a scoate un profit mai mare.

ADVERTISEMENT