Life

Știi care e motivul pentru care câinii își ascund mâncarea și jucăriile? Specialiștii au elucidat misterul

De ce câinii își îngroapă mereu mâncarea și lucrurile preferate. Experții au dezvăluit ce se întâmplă cu animalele de companie.
26.10.2023 | 10:40
Stii care e motivul pentru care cainii isi ascund mancarea si jucariile Specialistii au elucidat misterul
Motivul pentru care câinii își îngroapă mâncarea și lucrurile preferate. Experții au dezvăluit ce se întâmplă. Sursa foto: alphapaw.com
ADVERTISEMENT

De ce câinii își ascund mâncarea și jucăriile? Specialiștii au elucidat misterul. Animalele de companie recurg la acest gest din instinct pentru că își doresc să păstreze și să păzească în continuare bunurile proprii.

Știi care e motivul pentru care câinii își ascund mâncarea și jucăriile? Specialiștii au elucidat misterul

Motivul pentru care câinii își îngroapă mâncarea și lucrurile preferate. Experții au dezvăluit pentru dutch.com ce se întâmplă, precizând în primul rând că este vorba de instinctul de supraviețuire al acestora.

ADVERTISEMENT

Patrupezii se nasc cu acest instinct, chiar dacă locuiesc în casă, alături de stăpânii lor. În sălbăticie, patrupezii obișnuiesc să ascundă hrana sau obiectele valoroase. În felul acesta le protejează de alți prădători.

Animalele de companie mai recurg la acest gest absolut banal și atunci când vor să se joace și să exploreze mediul înconjurător. Mai exact, aceasta este o formă de divertisment, cât și o curiozitate pentru ei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, unii câini pot îngropa mâncarea și jucăriile preferate pentru a le păstra pentru mai târziu, precum o rezervă personală. Așadar, este vorba de conservarea proviziilor. În plus, obiceiul este un fel de comunicare.

Sursa menționată mai arată că, animalele de companie vor să comunice cu stăpânii sau cu alți câini. Patrupezii recurg la acest comportament pentru a atrage atenția sau pentru a transmite un mesaj oamenilor.

ADVERTISEMENT

Câinii și obiceiul de a ascunde hrana

Câinii mai au obiceiul de a ascunde hrana și atunci când își doresc atenție din partea stăpânilor sau vor să primească o recompensă. Cel mai probabil recurg la acest lucru pentru a primi mâncare când obiectul este descoperit.

Totodată, patrupezii mai pot transmite și faptul că nu le place hrana pe care o primesc. Acesta se poate găsi îngropată la rădăcina unor copaci, lângă cușca în care dorm, aproape de peretele casei sau în căpiţele de fân.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de animalele de companie care sunt crescute la bloc, medicii veterinari spun că obişnuiesc să ascundă mâncarea, în general, în colţurile camerelor, în spatele obiectelor de mobilier sau chiar sub covor.

ADVERTISEMENT
Tags: