Life

Alimentele pe care nu e bine să le congelezi niciodată. Joseph Hadad arată ce greșeală fac foarte mulți români

Există alimente care nu trebuie congelate niciodată, spune Joseph Hadad. Multe gospodine fac această greșeală fără să își dea seama.
26.04.2023 | 15:02
Alimentele pe care nu e bine sa le congelezi niciodata Joseph Hadad arata ce greseala fac foarte multi romani
Joseph Hadad, despre alimentele care nu trebuie congelate niciodată. Sursă foto: Instagram, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Joseph Hadad ne spune ce alimente nu trebuie congelate niciodată. Deși mulți aleg să congeleze aproape toate alimentele pentru a le consuma ceva timp mai târziu, iată că realitatea este cu totul alta. În caz contrar, putem avea niște preparate fără gust, dar și cu o textură ciudată.

Joseph Hadad, despre congelarea alimentelor

Într-adevăr, este bine să evităm risipa alimentară. Chiar și așa, mai bine alegem să gătim mai puțin. Nu toate alimentele pot fi congelate. Acestea ajung să se strice, iar textura și gustul lor nu vor mai fi același în momentul în care ajung să fie consumate.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu ajunge în această situație, Joseph Hadad ne spune fix ceea ce trebuie să știm. În primul rând nu trebuie niciodată să congelăm preparate calde. Iar asta este valabil în special în cazul mâncărurilor precum sarmale, ciorbe și nu numai.

Dacă punem un produs cald la congelator, riscăm ca restul mâncărurilor să se decongeleze. Mai apoi crește riscul de dezvoltare al bacteriilor, iar ulterior sunt șanse mari ca și congelatorul nostru să se strice.

ADVERTISEMENT

Să aflăm însă și ce alimente nu pot fi congelate niciodată. Chef Joseph Hadad spune sosurile de smântână nu au ce căuta la congelator. La final, textura lor va fi una complet diferită. De asemenea, nici salatele nu trebuie congelate. Acestea trebuie consumate proaspete.

Alimentele pe care nu e bine să le congelezi niciodată

Cât despre legumele proaspete, acestea pot fi congelate numai dacă la final le folosim la gătit. Dacă vrem să facem o salată din ele la un moment dat, vor fi mult prea apoase, deci nu vor mai avea aceeași textură. De asemenea, este recomandat să separăm legumele atunci când le pune în congelator.

ADVERTISEMENT

Unele se dezgheață mai repede, altele mai greu, așa că este important să fim atenți și la aceste aspecte. Nici alimentele prăjite nu se congelează, a mai adăugat Chef Joseph Hadad. Totodată, el ne mai recomandă să punem și etichete pe produsele congelate pentru a ști ce avem în congelator.

”Nu totul poate fi congelat. De exemplu sosurile pe bază de smântână sau unt nu sunt tocmai pretabile pentru congelare pentru că la decongelare textura lor va fi una complet diferită. Nici salatele nu merg congelate. Legumele proaspete pot fi congelate doar dacă plănuiți să le folosiți apoi la gătit, pentru că altfel vor fi prea moi și apoase pentru a fi consumate crude.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vreți să vă pregătiți astfel legumele pentru mâncăruri ulterioare, aveți grijă să le puneți în pungi diferite pentru legume diferite. Mazărea boabe se va decongela mai repede decât buchețelele de broccoli, de exemplu. Și mâncărurile deja prăjite nu sunt bune de congelat, pentru că la dezghețare, exact ceea ce este mai bun, partea crocantă, va fi moale și apoasă”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are...
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie