Life

Cele mai bune idei pentru micul dejun. Combinații delicioase care îți mențin silueta și nu îngrașă

Cele mai bune idei pentru micul dejun. Aceste combinații delicioase și sănătoase te vor ajuta să-ți menții silueta, fără să te îngrași.
20.07.2023 | 21:36
Cele mai bune idei pentru micul dejun Combinatii delicioase care iti mentin silueta si nu ingrasa
Idei pentru micul dejun. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Iată câteva dintre cele mai bune idei pentru micul dejun. Aceste combinații sunt delicioase și sănătoase, deoarece te vor ajuta să-ți menții silueta. Nu vei avea probleme cu kilogramele în plus dacă știi cum să combini anumite alimente.

Cele mai bune idei pentru micul dejun. Nu îngrașă și sunt delicioase

Micul dejun este prima masă a zilei și este foarte importantă deoarece îți poate oferi energie, de care ai nevoie pentru a-ți putea duce treburile la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

Pentru a-ți menține silueta, poți opta pentru combinații care nu îngrașă, dar care îți vor asigura energie pentru toată ziua. Unele persoane aleg să sară peste micul dejun, în speranța ca pot slăbi mai ușor. S-ar putea ca acest obicei să nu fie de ajutor pentru a obține rezultatul dorit.

În cazul în care nu poți mânca micul dejun în primele 60 de minute de când te-ai trezit, atunci cel mai bine e să bei un pahar de apă pe stomacul gol. În acest fel, te vei hidrata și vei elimina toxinele acumulate, iar pofta de mâncare va crește.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, dacă vrei să menții o greutate sănătoasă, e bine să combini inteligent anumite alimente, chiar și la micul dejun. De exemplu, pâinea prăjită cu avocado și ou este o masă potrivită pentru a începe ziua, după cum spun nutriționiștii.

“Fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase din această masă vă vor menține sătul mai mult timp, ceea ce va preveni supraalimentarea și creșterile rapide ale glucozei”, a explicat un specialist în nutriție, citează exquis.ro.

ADVERTISEMENT

Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică a realizat un studiu care demonstrează că ouăle, consumate alături de un aliment bogat în fibre, pot crea o senzație mai mare de sațietate. Astfel, cei care consumă alimentele în aceste combinații nu vor mai simți senzația de foame prea curând.

Cerealele integrale reprezintă, de asemenea, o opțiune foarte bună pentru micul dejun. Acestea sunt utile mai ales dacă ai probleme cu constipația sau tranzit leneș.

ADVERTISEMENT

În acest caz, dimineața poți opta pentru clătite cu ovăz și banane, toasturi cu avocado, fructe și miere. Totodată, spanacul, salata verde, varza, nucile, migdalele, carnea de curcan sau peștele gras te pot ajuta să scapi de grăsimea abdominală în exces.

Omleta cu legume, o variantă de mic dejun sănătos

Ouăle conțin multe proteine, motiv pentru care mulți nutriționiști recomandă omleta dimineața. O opțiune bună este ca omleta să conțină legume. Această combinație poate fi de mare ajutor pentru a te ajuta la slăbire.

“Omleta plină cu legume este o opțiune grozavă de mic dejun pentru pierderea în greutate și beneficiile anti-îmbătrânire. Sunt încărcate cu grăsimi sănătoase și produse bogate în antioxidanți care vor lupta direct împotriva inflamației, au un conținut scăzut de calorii pentru pierderea în greutate și sunt bogate în nutrienți care lupta împotriva îmbătrânirii”, a spus un specialist în nutriție.

Salata de fructe reprezintă o altă variantă de mic dejun sănătos. Poți combina kiwi, banane, grapefruit și fructe de pădure pentru a face o salată bogată în fibre, vitamine și antioxidanți.

Datorită fibrelor, vei avea senzația de sațietate. Antioxidanții contribuie la reducerea stresului oxidativ din organismul tău. În același timp, fructele sunt utile pentru încetinirea procesului de îmbătrânire și pentru pierderea grăsimii abdominale.

ADVERTISEMENT
Tags: