Life

Singurul aliment care face femeile fericite. Poate schimba starea de spirit pe loc și dacă e consumat în cantități mici, arată studiile

Produsul simplu care face femeile fericite. Îmbunătățește starea generală instant și în situația în care e mâncat în porții mici.
21.12.2023 | 12:45
Singurul aliment care face femeile fericite Poate schimba starea de spirit pe loc si daca e consumat in cantitati mici arata studiile
Produsul simplu care face femeile fericite. Îmbunătățește starea generală instant și în situația în care e mâncat în porții mici. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Alimentul banal care face femeile fericite. Poate schimba starea de spirit pe loc și dacă e consumat în cantități mici, arată studiile. Se produce din una dintre cele mai vechi plante care, însă, nu se cultivă în țara noastră.

Produsul simplu care face femeile fericite. Îmbunătățește starea generală instant și în situația în care e mâncat în porții mici

Produsul simplu care face femeile fericite. Îmbunătățește starea generală instant și în situația în care e mâncat în porții mici. Oamenii de știință au realizat o cercetare care a fost plătită de un brand din Japonia.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat cu ajutorul unor doamne care au vârste curprinse între 40 și 60 de ani. Unele dintre acestea au primit o băutură de ciocolată cu gust de cacao, în timp ce celelalte cu primit fără cacao în compoziție.

Așadar, ciocolata a fost în prim-plan, oamenii de știință demonstrând că acest aliment are în compoziția sa substanțe care fac femeile fericite. Printre acestea se numără flavanolii antioxidanți care pot preveni deteriorarea celulelor care perturbă hormonii și semnalele creierului.

ADVERTISEMENT

Potrivit studiului, boabele de cacao fac mai fericite femeile. S-a mai constatat că consumată în fiecare zi, timp de 8 săptămâni, ciocolata reduce sentimentele de negativitate, depresia și anxietatea. În plus, ciocolata alimentează receptorii ”de fericire” ai femeii cu endorfine și serotonină.

Ciocolata, un aliment benefic pentru organism

„Rezultatele noastre sugerează că la femeile de vârstă mijlocie extractul de cacao reduce depresia, oboseala și anxietatea și îmbunătățește starea de spirit pozitivă”, a declarat cercetătorul Masakazu Terauchi, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

„Flavanolii de cacao pot fi un aliment extrem de util care poate îmbunătăți starea de spirit a femeilor de vârstă mijlocie”, a mai spus omul de știință, mai arată sursa menționată mai devreme.

Ciocolata reprezintă un aliment benefic pentru organism datorită proprietăților pe care le are. Specialiștii susțin că produsul reglează tensiunea arterială, în timp ce sănătatea vaselor sanguine este îmbunătățită.

ADVERTISEMENT

De asemenea, flavonoidele din cacao ajută la curățarea vaselor de sânge, reduc riscul de boli neurodegenerative și împiedică acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Ciocolata scade colesterolul și previne constipația.

ADVERTISEMENT
Tags: