Life

Alimentul banal care îți salvează plantele. E ieftin și îl găsești la orice magazin

Trucul care face minuni pentru plante. Pune-le acest aliment neașteptat la rădăcină. E ieftin și se găsește la toate magazinele.
05.07.2023 | 21:09
Alimentul banal care iti salveaza plantele E ieftin si il gasesti la orice magazin
Alimentul banal care te ajută să ai plante frumoase și sănătoase. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să ai plante mari, frumoase și sănătoase, încearcă acest truc. Este nevoie doar să le pui un aliment banal la rădăcină, iar acesta va funcționa mai bine decât produsele scumpe din magazinele de specialitate.

Ce aliment banal să folosești pentru a avea plante mari și frumoase

Există persoane care au o pasiune nebănuită pentru plante și care petrec o mulțime de timp ca să le îngrijească. Ba mai mult, adesea cheltuie și o mulțime de bani pe produse de la magazinele de specialitate.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu este întotdeauna nevoie de fertilizatori scumpi, deoarece există și alte trucuri pentru îngrijirea plantelor pe care le poți utiliza acasă. Una dintre aceste metode include un aliment banal, la care puțini oameni s-ar gândi.

Este vorba despre simplul iaurt, care se găsește la orice magazin și este și ieftin. Astfel, tot ce trebuie să faci ca să ai plante cât mai mari, verzi și frumoase, este să iei o spatulă cu care să întinzi produsul la rădăcina florilor, scrie spynews.ro. 

ADVERTISEMENT

Ulterior, va fi nevoie să îl acoperi cu rumeguș și frunze, iar el își va face treaba. Iaurtul este cel care ajută la creșterea microorganismelor necesare pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a plantelor din ghiveci sau a celor din grădină.

De asemenea, o altă metodă este să faci o soluție formată din jumătate de cantitate de apă și jumătate de cantitate de iaurt, pe care să o aplici tot la rădăcină. Pentru a avea rezultate, procesul trebuie repetat de două ori pe lună.

ADVERTISEMENT

Trucul care face florile de liliac să reziste mai mult

Atunci când vorbim despre florile de liliac, nu despre plante în general, există și alte trucuri care le face să reziste mai mult atunci când le pui în vază. În primul rând, hidratarea acestora se face cu mai multă atenție. Tulpina lemnoasă are nevoie de mai multă apă.

Tocmai de aceea, frunzele de pe suprafața acesteia trebuie să fie înlăturate, pentru a nu absorbi apa de care florile de liliac au nevoie. Totodată, tijele se taie mai scurt, cam 3-5 centimetri, și perpendicular, iar aceste plante trebuie așezate într-un vas mai mic.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele două jumătăți trebuie să fie răsucită, pentru a mări zona de absorbție a apei. Important mai este, însă, ca apa din vază să nu fie caldă, ba chiar, la nevoie, poate fi adăugat și un cub de gheață.

ADVERTISEMENT
Tags: