Life

Alimentul banal care menține sănătatea inimii, reduce colesterolul și întărește sistemul imunitar. Îl consumai frecvent în copilărie

Alimentul pe care îl consumai mereu în copilărie fără să ști că, de fapt, este benefic pentru inimă și pentru sănătate. Reduce „colesterolul rău”.
26.02.2024 | 08:13
Alimentul banal care mentine sanatatea inimii reduce colesterolul si intareste sistemul imunitar Il consumai frecvent in copilarie
Alimentul banal care menține sănătatea inimii. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alimentul banal, găsit „pe toate drumurile” în copilărie, despre care experții spun că menține sănătatea inimii. Reduce „colesterolul rău”, este plin de antioxidanți și de substanțe nutritive. Iată despre ce este voba.

Alimentul care menține sănătatea inimii

Cine nu-și amintește de nucile verzi mâncate în copilărie? Erau o adevărată problemă înainte de începerea școlii, pentru că pătau mâinile, dar experții spun că acestea nu sunt doar delicioase, dar și bune pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Cunoscute și sub denumirea de nuci imature, ele pot fi folosite și în dulceață, iar în anumite culturi sunt consumate tocmai pentru proprietățile lor nutritive, nu numai pentru gust.

De pildă, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui aliment este acela că reduce colesterolul LDL- așa zisul colesterol rău. În plus, alimentul menține sănătatea inimii, prin prisma grăsimilor lor sănătoase, precum omega-3 și omega-6.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, nucile verzi au mai multe beneficii, fiind o sursă de nutrienți esențiali: vitaminele C, E, K și complexul de vitamine B. Totodată, au în compoziție minerale precum magneziu, potasiu, fosfor și zinc.

Ce alte substanțe bune pentru sănătate conțin nucile verzi

Nucile verzi sunt bogate în oxidanți puternici, ca acidul ellagic și acidul galic. Acestea reduc stresul oxidativ și riscul de boli cronice. Pentru că au un conținut ridicat de vitamina C, ajută la întărirea sistemului imunitar și protejează organismul împotriva infecțiilor și bolilor.

ADVERTISEMENT

Consumul de nuci verzi contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv, datorită fibrelor. Nucile verzi mai au și alte beneficii, cum ar fi oferirea de energie și vitalitate, prin prisma conținutului lor de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase.

De altfel, au și proprietăți antiinflamatorii. Substanțele bioactive din compoziția acestui aliment reduce inflamația, iar consumul său poate fi benefic pentru persoanele care suferă de artrită.

ADVERTISEMENT

Totuși, este bine de știut că, datorită faptului că sunt o sursă de grăsimi sănătoase și nutrienți, proteine, vitamine și minerale, nucile verzi sunt și bogate în calorii. O porție de 30 de grame poate avea aproximativ  175-200 de calorii, scrie spynews.ro. 

ADVERTISEMENT