Life

Alimentul banal care te scapă de înțepăturile de țânțari. Orice român îl are în bucătărie

Alimentul banal care te scapă de înțepăturile de țânțari pe timp de vară. Vestea bună este că orice român îl are deja acasă.
09.07.2023 | 09:40
Alimentul banal care te scapa de intepaturile de tantari Orice roman il are in bucatarie
Alimentul banal care te scapă de înțepăturile de țânțari. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este alimentul care te scapă de înțepăturile de țânțari. Deja îl ai și tu în bucătărie, dar acum îl poți folosi pentru a scăpa de insectele enervante.

Alimentul banal care te scapă de înțepăturile de țânțari

Oțetul este alimentul banal care te poate ajuta pe timp de vară când ies țânțarii. Acesta este foarte bun pentru a trata mușcăturile acestor insecte. Dacă ai fost înțepat de țânțari atunci trebuie cu siguranță să folosești acest truc!

ADVERTISEMENT

Este un lucru bine știut de bunici, care foloseau acest truc mereu. Tot ce trebuie să faci este să înmoi niște vată în oțet și să tapotezi zona afectată.

Oțetul are acțiune antiseptică și antiinflamatoare și ne va ajuta să scăpăm de mâncărimea provocată de mușcătură. Ea se va vindeca și mai repede dacă suntem mușcați.

ADVERTISEMENT

Cum poți să scapi de țânțari în jurul casei

Mirosul de oțet ar fi foarte bun și ca să alungăm țânțarii din apropierea casei noastre. Astfel, putem să pulverizăm oțet pe la ferestre sau în alte zone unde știm că vin insectele.

Alte metode să scapi de țânțari pe timp de vară este să ai plante care îi resping. Sunt anumite plante pe care țânțarii le urăsc.

ADVERTISEMENT

Mușcatele sunt unele dintre plantele pe care țânțarii le urăsc. Ele nu au doar rol decorativ, ci te pot scăpa de aceste insecte enervante.

Și busuiocul este un repelent pentru țânțari. Această plantă poate fi folosită cu ușurință și în bucătăria ta, dar și pentru a scăpa de insecte! Mirosul este cel care îi ține la distanță.

ADVERTISEMENT

Și lavanda este o plantă folositoare atunci când vrem să scăpăm de aceste insecte. Nici muștele nu prea îi iubesc mirosul, așa că poți scăpa și de ele!

Menta este o altă plantă care poate ține țânțarii la distanță. De asemenea, și muștele sunt respinse de această plantă.

ADVERTISEMENT
Tags: