Life

Alimentul care îți îmbătrânește pielea. Milioane de oameni îl consumă fără să îi știe efectele

Frumusețea și sănătatea pielii este influențată de alimentele pe care oamenii le consumă. Iată care este dușmanul numărul unu al acesteia.
14.04.2024 | 22:40
Alimentul care iti imbatraneste pielea Milioane de oameni il consuma fara sa ii stie efectele
Alimentul care îți îmbătrânește pielea. Sursa foto: Pixabay/ Colaj foto Fanatik
ADVERTISEMENT

Majoritatea oamenilor își doresc să aibă o piele sănătoasă, frumoasă și cu un aspect tânăr. Însă, puțini sunt cei care reușesc să o aibă.

Zahărul, dușmanul numărul unu al frumuseții pielii

Deși pare greu de crezut, zahărul este inamicul numărul unu al frumuseții și tinereții pielii.

ADVERTISEMENT

Zilnic, milioane de oameni din întreaga lume îl consumă fără să știe că efectele sale sunt vizibile și lasă urme adânci pe chipul lor.

Experții spun că cei care consumă zilnic zahăr, în exces, au un ten lipsit de elasticitate și mai îmbătrânit. Acest lucru l-a simțit pe propria piele o jurnalistă The Guardian.

ADVERTISEMENT

„Odată, un expert în piele s-a uitat la fața mea și mi-a spus: Mănânci mult zahăr, nu-i așa?

Ca să fiu sinceră, la momentul respectiv mă alimentam în întregime cu cofeină și prăjituri, dar faptul că era evident, uitându-mă la pielea mea, nu a fost o veste binevenită”, rememorează o jurnalistă The Guardian.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, studiile au arătat că ridurile, petele întunecate și pierderea elasticității pielii, apar atunci când moleculele de zahăr se atașează de grăsimi și proteine. Acest ”fenomen” se numește glicare și apare mai ales la persoanele care consumă mult zahăr.

Totodată, celor care consumă cantități mari de zahăr le apar lini încrucișate în locuri în care nu ar trebui să apară precum buza superioară.

ADVERTISEMENT

Medicii spun că apariția acestor linii în astfel de zone este cauzată de colagenul estompat și recomandă reducerea imediată a zahărului din alimentație.

Potrivit lor, zahărul trebuie să reprezinte 5% din dieta zilincă a unui om. Adică, o persoană nu ar trebui să consume mai mult de 30 de grame sau șapte lingurițe de zahăr pe zi.

Cu toate acestea, experții în nutriție atrag atenția că efectele zahărului asupra corpului uman poate fi influențat și de alți factori precum ”lipsa somnului poate și stresul”.

ADVERTISEMENT