Life

Alimentul la care medicul Vlad Ciurea a renunțat complet. E nociv pentru creier, dar românii îl adoră: „De zece ani nu am mai mâncat”

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul nociv pentru creier la care a renunțat definitiv. Mulți români îl consumă zilnic.
04.12.2023 | 21:18
Alimentul la care medicul Vlad Ciurea a renuntat complet E nociv pentru creier dar romanii il adora De zece ani nu am mai mancat
Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul nociv pentru creier pe care nu îl mai consumă de 10 ani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit că un aliment pe care mulți români îl consumă zilnică, mai ales în perioadele de post, este nociv pentru creier. Doctorul a renunțat complet la el încă de acum 10 ani.

Doctor Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul nociv pentrru creier iubit de mulți români

Prăjiți, piure sau în salată, cartofii se regăsesc aproape zilnic pe mesele românilor, iar în perioada de post cu atât mai mult. Totuși, acest aliment poate fi periculos atunci când este consumat crud, dar și nociv pentru creier, după cum a dezvăluit medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Specialistul a explicat că a eliminat cartoful din dieta sa de aproximativ de 10 ani și că îl evită pe cât posibil, deoarece acest tip carbohidrat afectează activitatea cerebrală. Chiar și așa, românii adoră cartofii, în special când vorbim despre cei prăjiți.

„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Și nu este singurul aliment dăunător. Medicul a adăugat că și pâinea, consumată în cantitați mari, încetinește activitatea creierului. Conține aceleași substanțe ca și cartofii, chiar dacă ambele sunt gustoase.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus neurochirurgul.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente sunt periculoase

În plus, medicul Vlad Ciurea a recomandat evitarea prăjelilor, precum și a alimentelor care conțin foarte multe condimente. În schimb, benefic este consumul de lichide, în special de ceai verde.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău. (…) Ceea ce-i face bine (n.r creierului) sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri.

ADVERTISEMENT

Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. 

Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a adăugat Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT