Life

Alimentul pe care nu trebuie să îl ai pe masă de Crăciun sau Revelion. E o bombă calorică

Alimentul pe care nu trebuie să îl ai pe masă de Crăciun. Reprezintă o adevărată bombă calorică și este cel mai bine să-l eviți.
20.12.2023 | 20:14
Alimentul pe care nu trebuie sa il ai pe masa de Craciun sau Revelion E o bomba calorica
Alimentul pe care nu trebuie să îl ai pe masă de Crăciun sau Revelion. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Alimentul care reprezintă o adevărată bombă calorică pe care nu ar trebui să-l pui pe masă de Crăciun sau de Revelion. Acesta este periculos pentru sănătate, deși foarte mulți îl iubesc.

Alimentul la care să renunți. Nu trebuie să-l ai pe masă de Crăciun sau de Revelion

Chiar dacă oferă un gust deosebit mâncării, sosurile nu ar trebui să fie pe masă de Crăciun sau de Revelion. Fie că este vorba despre maionează, Remoulade sau usturoi, acestea sunt periculoase pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Astfel că, specialiștii recomandă evitarea achiziționarea maionezei din comerț și prepararea sa în casă. Iar dacă este necesar ca această să fie cumpărată, varianta light a alimentului este o variantă mai potrivită.

Maioneza din magazine conține ulei de soia, gălbenuș de ou, oțet de alcool, zahăr, coloranți și conservanți, toate ingredientele fiind bogate în grăsimi. Doar 100 de grame furnizează jumătate din caloriile recomandate într-o dietă normală- 700.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, sosul de usturoi este unul din alimentele nelipsite de pe masă de Crăciun. Acesta dă savoare fripturilor și garniturilor din cartofi, dar are aproximativ 700 de calorii pentru 100 de grame.

Sosul care conține foarte multe calorii

Pe de altă parte, un alt sos pe care îl iubesc mulți oameni este cel Caesar. Deși acesta este asociat cu salata cu același nume, nu este deloc indicat persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. 

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru că are un consum foarte mare, 429 de calorii pentru 100 de grame, nu este recomandat consumul des, după cum se arată în cartea Comer bien es fácil si sabes cómo, scrisă de Luis A. Zamora, nutriționist al emisiunii Más vale tarde de la La Sexta, și de jurnalistul Alberto Herrera.

Iar când vine vorba de paste, pizza sau alte preparate care conțin carne, care se regăsesc pe masă și de Crăciun sau Revelion, sosul recomandat este pesto.

ADVERTISEMENT

Dar și acesta este unul caloric. Pentru că are în conținut parmezan, brânză de oaie, usturoi, nuci de pin și busuioc, acestea îi oferă 450 de calorii la 100 de grame. De aceea, cel preparat în casă este preferat de nutriționiști.

ADVERTISEMENT
Tags: