Life

Câte sarmale e bine să mănânci la masa de Crăciun. Mihaela Bilic, sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători

Care e numărul de sarmale permis la prânzul de Crăciun. Mihaela Bilic, recomandări pentru a evita să ajungem la spital.
20.12.2023 | 07:36
Cate sarmale e bine sa mananci la masa de Craciun Mihaela Bilic sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sarbatori
Care e numărul de sarmale permis la prânzul de Crăciun. Mihaela Bilic, recomandări pentru a evita să ajungem la spital. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Câte sarmale e bine să mănânci la masa de Crăciun. Mihaela Bilic, sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători. Renumitul nutriționist spune cum ar trebui, de fapt, consumat acest preparat culinar tradițional.

Care e numărul de sarmale permis la prânzul de Crăciun. Mihaela Bilic, recomandări pentru a evita să ajungem la spital

Care e numărul de sarmale permis la prânzul de Crăciun. Mihaela Bilic are o serie de recomandări pentru a evita să ajungem la spital în perioada sărbătorilor de iarnă. Vedeta susține că persoanele care vor o siluetă trasă prin inel trebuie să renunțe la mămăligă.

ADVERTISEMENT

În cazul lor preparatul culinar se mănâncă simplu. Cât despre cei care adoră acest fel de mâncare, ei bine, medicul transmite că nu trebuie să avem mai mult de 5 sarmale în farfurie. În plus, ele trebuie să fie făcute din carne tocată din pulpă de porc.

Mai mult, nutriționistul susține că sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii, fără a se adăuga ulei. De asemenea, smântâna trebuie să fie numai de decor. Cei care nu concep sarmalele fără mămăligă alături trebuie să ia în calcul un alt sfat.

ADVERTISEMENT

Legat de acest aspect Mihaela Bilic transmite să punem în farfurie mai puțin de 5 sarmale și să renunțăm complet la smântână. Aceasta se poate înlocui cu mare succes cu un iaurt grecesc sau cu unul cu 2% grăsime.

Mihaela Bilic: ”Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună”

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat.

ADVERTISEMENT

Ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a notat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Celebrul nutriționist este de părere că sarmalele se pot consuma și cu pâine. În această situație e bine să ne rezumăm la 2 sarmale de dimensiuni medii și 50 de grame de pâine pentru nu avea probleme cu greutatea.

ADVERTISEMENT