Life

Mihaela Bilic, adevărul despre salata orientală și beneficiile sale: ”Nu cartoful îngrașă”

Mihaela Bilic, dezvăluiri despre salata orientală și proprietățile pe care le are. Ce spune nutriționistul despre cartofi.
07.11.2023 | 11:10
Mihaela Bilic adevarul despre salata orientala si beneficiile sale Nu cartoful ingrasa
Mihaela Bilic, dezvăluiri despre salata orientală și proprietățile pe care le are. Ce spune nutriționistul despre cartofi. Sursa foto: Facebook / captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Renumitul medic a spus adevărul despre salata orientală și beneficiile sale asupra organismului. Vedeta a mărturisit pe una dintre paginile sale de socializare că printre legumele care nu îngrașă se numără și cartoful.

Mihaela Bilic, dezvăluiri despre salata orientală și proprietățile pe care le are. Ce spune nutriționistul despre cartofi

Mihaela Bilic a făcute câteva dezvăluiri despre salata orientală și proprietățile pe care le are. Ce spune nutriționistul despre cartofi și care sunt motivele pentru care recomandă consumul acestui preparat culinar simplu și care se face rapid.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul crede că acest fel de mâncare poate fi mâncat foarte des și chiar merită să facă parte din meniurile restaurantelor. În plus, fosta soție a lui Constantin Stan crede că rețeta poate fi reinterpretată în multe feluri.

„Nu uitați de salata orientală. Dacă ar trebui să consumăm mai des un preparat, salata orientală ar fi acela. Ar merita să fie introdusă inclusiv în meniurile din restaurante. De ce orientală?

ADVERTISEMENT

Nimeni nu știe care îi sunt originile, dar părerea mea e că vine dinspre vest, nu din Orient. Cartoful e aliment de bază în țările germanice, asa cum sunt pastele la italieni si pâinea la francezi.

Salata orientală, în tradiția românească, are 4 ingrediente de bază: cartofi, ceapă, măsline și ou fiert. În funcție de gusturi și preferințe, tot salată orientală se numește și dacă are castraveti murați, legume proaspete, fasole verde sau gogoșari.

ADVERTISEMENT

Ca «topping» se pot folosi bucățele de costiță prajită, șuncă, felii de cârnați/cremvurști, ton la conservă sau somon afumat. Și dressing-ul poate varia, de la clasica vinegretă cu ulei și oțet, la sos de iaurt, maioneză, pesto, remoulade…”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela Bilic recomandă consumul de cartofi

Mihaela Bilic le recomandă oamenilor consumul de cartofi și de salată orientală care este una hrănitoare pentru corpul uman și pentru bacteriile benefice din intestin. Amidonul răcit și recristalizat din cartofi are efect prebiotic.

ADVERTISEMENT

În plus, acest amidon este substrat hrănitor pentru microbiotă pentru că leguma este un aliment practic și accesibil. De asemenea, cartoful este sărac în grăsimi, este ușor de digerat și de preparat, fiind o alternativă la pâine, cereale, orez și paste făinoase.

În aceeași notă, medicul nutriționist mai transmite că cartoful are foarte puține calorii și niciun strop de gluten. Mai mult decât atât, indicele glicemic pentru cartoful fiert este 58, față de 70 pentru pâine, paste și orez.

„Nu cartoful îngrașă, ci grăsimea cu care îl «îmbogățim» și cantitatea în care îl consumăm. Puneți cartofi în ciorbe și tocănițe, mâncați salată orientală și piure, iar din când în când câte un cartof prăjit”, a mai spus Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT