News

Alin Nica va candida la CJ Timiș împotriva PNL-PSD. Cu cine negociază fostul lider liberal

Președintele CJ Timiș, demis de la șefia PNL Timiș, anunță că va candida pentru un nou mandat, împotriva Coaliției PNL-PSD.
27.03.2024 | 17:03
Alin Nica va candida la CJ Timis impotriva PNLPSD Cu cine negociaza fostul lider liberal
Alin Nica nu renunță la intenția de a candida pentru un nou mandat Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alin Nica a declarat că intenționează să candideze pentru Consiliul Județean din partea unei alianțe de dreapta, urmând că vină cu o decizie în zilele următoare.

Alin Nica va candida la CJ Timiș împotriva PNL-PSD

Decizia PNL-PSD de a susține un candidat social-democrat în fruntea Consiliului Județean Timiș, pe Alfred Simonis, a stârnit un scandal de proporții în filiala PNL din județ, care a dus la înlăturarea lui Nica de la șefia filialei.

ADVERTISEMENT

”Timișoreanul nu acceptă astfel de compromisuri rușinoase în spatele ușilor închise, o negociere netransparentă și strâmbă. Ne doare un astfel de tratament din partea Bucureștiului.

Voi analiza toate variantele și în câteva zile voi anunța proiectul pe care doresc să-l continui în Timiș și vehiculul care să conducă acest proiect mai departe”, a spus Alin Nica la Digi24.

ADVERTISEMENT

Discuții cu Ludovic Orban și Dominic Fritz

Fostul șef al PNL Timiș spune că a avut întâlniri cu Ludovic Orban și că va discuta și cu Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, pentru a coagula forțele politice de dreapta din județ.

”În momentul de față, prin acapararea totală a organizației județene PNL Timiș de către PSD, singura variantă validă de dreapta este o alianță formată de toate celelalte partide care se manifestă pe dreapta eșichierului politic aici în județul nostru.

ADVERTISEMENT

Nu sunt foarte multe opțiuni. Sunt Forța Dreptei, candidatură independentă, ceva de genul acesta. Nu știu dacă mai este una sau două. Nu sunt supărat pe PNL.

El reprezintă principii și valori. Sunt supărat pe oameni, atitudini, decizii strâmbe incorecte. Lucrurile acestea vin și pleacă dar principiile și valorile rămân.

ADVERTISEMENT

Da, m-am întâlnit cu domnul Ludovic Orban, discutăm cu toţi care pot fi interesaţi de un astfel de proiect în Timiş şi să ofer o şansă dreptei aici în Timiş, dreptei reale de a se exprima în planul politicii locale.

Voi discuta şi cu Dominic Fritz, sunt deschis şi la această discuţie pentru că e nevoie de o coagulare a tuturor celor care se opun acestor dictate de la Bucureşti.

În momentul de faţă singurul exponent al dreptei în Timiş şi Timişoara o reprezintă această alianţă pe care o putem pregăticu toţi cei care gândesc liberal şi gândesc de dreapta şi vor să aibă un reprezentant în aceste alegeri locale din 9 iunie. (…)

Alianţa pentru Timiş e o denumire simpatică şi are toate şansele să se concretizeze”, a mai spus șeful CJ Timiș.

ADVERTISEMENT