News

Alin Petrache, primul eseu pe noul stadion de rugby „Arcul de Triumf”! Video

13.05.2020 | 19:16
Alin Petrache primul eseu pe noul stadion de rugby Arcul de Triumf Video
ADVERTISEMENT

Alin Petrache arde de nerăbdare să inaugureze noul stadion de rugby „Arcul de Triumf”, dar, până când acesta va fi gata, a marcat deja primul eseu pe noua arenă.

Gândurile președintelui Federației Române de Rugby zboară în acest moment spre meciurile de calificare ale „stejarilor” pentru Cupa Mondială din 2023 și speră ca prima partidă din această campanie să fie pe arena de lângă Mănăstirea Cașin.

ADVERTISEMENT

Alin Petrache a marcat primul eseu pe noul stadion de rugby „Arcul de Triumf”

Noul stadion de rugby „Arcul de Triumf” este un proiect început acum aproape zece ani! Asta îl sensibilizează pe fostul căpitan al naționalei de rugby a României, acum președinte al Federației. Alin Petrache mai are de așteptat câteva luni până își va vedea visul cu ochii: „stejarii” să evolueze din nou pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a marcat primul eseu pe stadionul „Arcul de Triumf”

„Nu am cuvinte să descriu ce am în suflet atunci când calc pe acest stadion… Nu am apucat să joc niciodată aici, pe stadionul nostru. Face parte din familia mea. La primul meci aici nu îmi vor da lacrimile doar mie… Toți oamenii care vor fi pe arena aceasta vor simți purul patriotism și sufletul de rugbyst”, a declarat Alin Petrache.

ADVERTISEMENT

Președinte Federația Română de Rugby s-a arătat însă deranjat de faptul că FCSB și Rapid își fac planuri să-și dispute partidele pe stadionul de lângă Mănăstirea Cașin, dar pe el nu l-a întrebat nimeni dacă este de acord cu acest lucru.

„Am văzut prin presă că FCSB și Rapid se bat care să joace pe stadionul Arcul de Triumf, dar pe noi nu ne-a căutat și nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nu am discutat nici cu domnul Becali, nici cu altcineva. Mă întrebați cât ar fi chiria pentru o echipă de fotbal, dar nu știu răspunsul. Nu ne-am gândit. Noi vrem un stadion de rugby, pe care să joace toate echipele noastre naționale și pe care să putem organiza meciurile importante ale cluburilor, din campionat, din Cupă, din competițiile europene”, a reacționat Petrache.

ADVERTISEMENT

Următorul obiectiv major este Cupa Mondială din Franța 2023

Fostul internațional nu a mai avut răbdare și le-a luat-o înainte jucătorilor, simulând pe terenul încă acoperit cu nisip primele reușite ale României într-un meci de rugby. Totul cu gândul la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța.

„Sper să fie un pas cu dreptul în ceea ce înseamnă rugby aici, sper ca atunci când jucăm primul meci să fie cel de calificare la Cupa Mondială din 2023. Avem timp să ne pregătim, un ciclu întreg, putem obține calificarea la Cupa Mondială din Franța” a continuat Alin Petrache.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii sunt debusolați”

Șeful Federației Române de Rugby abia așteaptă ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus și reluarea activităților sportive. De altfel, el a și elaborat un plan de revenire la normalitate în sportul cu balonul oval.

„Am ținut legătura în toată această perioadă cu jucătorii naționalei, ei sunt debusolați, au trecut două luni de când stau în izolare și nu e deloc un lucru ușor pentru un sportiv profesionist. Noi am pus la punct un ghid de reintrare în activitate, etapizat. Undeva în septembrie vrem să reluăm și campionatul intern, dacă lucrurile vor reintra cât de cât în normal”, a încheiat președintele FRR.

ADVERTISEMENT