ADVERTISEMENT
Revista FANATIK

Alin Stoica, interviu dur în Fanatik: „Ghinionul meu s-a numit escrocul Ioan, șoferul lui Dan Alban” Replica lui Giovanni Becali: „Eu nu-i mai răspund la SMS-urile de la 2-3 noaptea!” Exclusiv

Autor: Cristi Coste | 27.08.2020 | 00:57
Alin Stoica, interviu dur în Fanatik: „Ghinionul meu s-a numit escrocul Ioan, șoferul lui Dan Alban” Replica lui Giovanni Becali: „Eu nu-i mai răspund la SMS-urile de la 2-3 noaptea!” Exclusiv
Alin Stoica, interviu acuzator în FANATIK: „Ghinionul meu s-a numit escrocul Ioan, șoferul lui Dan Alban” Replica lui Giovanni Becali: „Eu nu-i mai răspund la SMS-urile de la 2-3 noaptea!”

Alin Stoica a acordat un interviu special pentru revista FANATIK, numărul din luna august, care a apărut deja pe tarabe. Fostul campion cu Steaua, Anderlecht și Bruges vine cu acuze dure la adresa unor oameni care i-au marcat cariera, Giovanni Becali fiind unul dintre cei puși la zid.

ADVERTISEMENT

Alin Stoica îl cataloghează drept „escroc” pe fostul impresar, pe care-l numește „Ioan, șoferul lui Dan Alban”, povestind cu amănunte ratarea transferului la Manchester City, imediat după terminarea contractului cu Anderlecht. „A cerut bani la City și pentru Victor”, dezvăluie Alin Stoica, fiul lui Tudorel, căpitanul Stelei 1986.

Alin Stoica nu-l iartă nici pe Gică Hagi, dezvăluind cum acesta l-a dat afară de la Timișoara. Inițial Hagi își dăduse demisia, spune Stoica, apoi a revenit și l-a „executat”!

ADVERTISEMENT

Alin Stoica, interviu dur în FANATIK. Îi distruge pe Giovanni Becali și pe Gică Hagi. „Ca să fii aur, trebuie să fii pe locul 1, iar acolo a fost doar Steaua de la Sevilla”

Alin, ce ai tu de fapt cu Generația de Aur?

– Dar nu am nimic cu Generația de Aur… Și de fapt nu e vina lor că au fost numiți așa, ci a ziariștilor, a presei… Iar eu spun lucrurile astea pentru jucătorii tineri, care dacă tot aud Generație de Aur cred că ei au fost cei mai buni. Pentru mine nu au fost ei. Ca să fii de aur trebuie să fii pe locul 1, iar pe locul 1 a fost doar Steaua de la Sevilla, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

„Era mai bine dacă jucam pentru naționala Belgiei… Aveam lejer 60-70 de meciuri, poate chiar mai multe!”

A mai fost o declarație a ta care a creat valuri, anume că mai bine acceptai să joci pentru naționala Belgiei…

ADVERTISEMENT

– Știi vorba aia? Ți-am mai zis-o. M-au prins, m-au executat! Era mai bine dacă jucam pentru naționala Belgiei… Aveam lejer 60-70 de meciuri, poate chiar mai multe… Asta este, ce să mai fac? Nu are rost, mi-a fost greu… Și acum îmi este greu să accept. Ghinionul meu s-a numit Ioan, șoferul lui Dan Alban… M-a prins… E vina mea până la urmă…

Nu te-am auzit până acum să-i spui așa lui Giovanni…

– Păi nu este Ioan în buletin? Cum să-i spun? Și nu era Dan Alban cel care a început afacerea și Ioan era șoferul lui? Asta e. E vina mea, pentru că el și-a făcut meseria lui, nimic altceva. Meseria lui de escroc, de escroc! Eu nu aveam contract cu el. Eu și Tudorel am mers pe încredere.

ADVERTISEMENT

„Giovanni mi-a zis „vezi că mâine te urci în avion și mergem să semnăm cu Manchester City!” Iar peste trei ore mi-a spus că nu se mai face!”

Neînțelegerile cu Giovanni Becali au pornit de la comisioane?

– Vina mea a fost că am refuzat Marseille și Espanyol, e adevărat, unde el a vorbit, dar au existat și alte oferte. Iar cea mai importantă a fost de la Manchester City, când mi-a zis Ronny Rosenthal că trebuia să semnez. Kevin Keagan mă dorea de când aveam 16 ani și el era la Newcastle. Giovanni a zis că vrea bani și pentru Victor. Vezi cum e? Lecție de viață!

Câți ani aveai când trebuia să semnezi cu Manchester City?

– Păi terminasem contractul cu Anderlecht, în 2002, iar Keagan venise din 2001 la City. Cum m-ai sunat tu acum, m-a sunat Ioan și mi-a zis „vezi că mâine te urci în avion și mergem să semnăm cu City”. Iar peste trei ore a revenit cu telefonul și mi-a spus că nu se mai face, că au zis ăia ceva rău de mine! Măi, dă-o încolo de treabă! Vezi cum e viața?

ADVERTISEMENT

„Cei de la Anderlecht m-au făcut apoi Iuda, vezi cum e viața?”

Puteai ajunge la Manchester City, în Premier League…

– Da, mie mi-au schimbat niște chestii în viață. După aceea m-au făcut și cei de la Anderlecht Iuda, vezi tu? Sunt niște răni care nu s-au închis și probabil nu se vor închide niciodată.

Tot Giovanni Becali este vinovat că ai avut convocări puține la echipa națională?

ADVERTISEMENT

– Sincer, nu știu asta. Iar unde nu știu nu-mi dau cu părerea. Treaba lor ce făceau la echipa națională.

Restul interviului incendiar pe care Alin Stoica l-a acordat FANATIK îl găsiți în revista din această lună, care a apărut deja la chioșcurile de ziare.

Ce spune Giovanni Becali despre acuzele dure ale lui Alin Stoica: „Nu-i mai spun nimic din respect pentru taică-su Tudorel”

FANATIK a discutat și cu Giovanni Becali vizavi de acuzele pe care i le aduce Alin Stoica. Fostul impresar a ascultat cu atenție ce povestește Alin Stoica, izbucnind în râs când a venit vorba despre transferul ratat la Manchester City.

Te rog, sincer! Nu vreau să mai vorbesc despre Alin Stoica. Din respect pentru taică-su Tudorel, care știu cât suferă pentru copilul lui. Nu vedeți că Alin Stoica îi atacă pe toți, nu-i convine nimic, îi umple pe toți cu ce-i vine la gură? Acum a venit rândul meu?

Eu, ghinionul lui? Eu care l-am dus la Bruges? Plus alte oferte pe care le-a avut pe masă! Hai să fim serioși! Ți-am zis, consideră că nu a zis nimic de mine cum nici eu nu-i răspund la SMS-urile pe care mi le trimite la 2-3 noaptea”, a declarat Giovanni Becali pentru FANATIK.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!